Barcelona aposta per vacunar sense cita prèvia en barris amb menys cobertura
Per EFE
Publicat el 10 de setembre 2021

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona aposten per intensificar la vacunació sense cita prèvia amb una sola dosi de la vacuna Janssen en punts mòbils instal·lats als barris on s'ha detectat una menor cobertura durant aquest mes de setembre i el d'octubre. 

La regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, la secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, i la gerent de l'Agència de Salut pública de Barcelona (ASPB), Carme Borrell, han explicat l'estratègia per reduir les desigualtats en la immunització, després de visitar el punt de vacunació contra la Covid-19 sense cita prèvia a la ciutat que ha obert avui al barri del Poble Sec.

La regidora ha posat èmfasi en què encara que la cobertura vacunal va augmentant a Barcelona i ja és d'un 83% dels més grans de 12 anys amb la primera dosi i el 75% amb la pauta completa. "Cal seguir esforçant-se que arribi a tothom" i no "donar-se per satisfets", ha indicat. Tarafa ha destacat que des del juny s'ha aconseguit reduir en 7 punts, de 30 a 23, la desigualtat en el percentatge de cobertura vacunal entre les zones a la ciutat.

Per la seva banda, la gerent de l'Agència de Salut pública de Barcelona (ASPB), Carme Borrell, ha assenyalat que ara augmentar els percentatges de vacunats és cada vegada més difícil i fa falta més estratègia selectiva, com els punts mòbils de vacunació dirigits als col·lectius als quals és més difícil arribar. En aquest mateix sentit, la secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, ha assenyalat la importància que té en aquesta fase de la campanya de vacunació un "bon diagnòstic" i una "acció quirúrgica", com són aquests punts mòbils de vacunació sense cita prèvia per augmentar el percentatge de vacunats.

Les jornades de vacunació comunitària contra la Covid-19 als barris del Raval, Trinitat Vella, Besòs Maresme, Bon Pastor, Baró de Viver i Poble Sec s'han saldat amb més de mig miler de persones vacunades sense cita prèvia en punts mòbils des del 20 d'agost. 

Al setembre, els punts mòbils de vacunació visitaran Ciutat Meridiana, El Raval, la Marina del Port i el Gòtic. L'acció està dirigida a persones residents a la ciutat, més grans de 40 anys o de 18 o més anys de grups vulnerables, amb dificultats per accedir a la campanya de vacunació general. Per poder vacunar, les persones han de portar la targeta sanitària, si la tenen, o qualsevol altre document d'identificació en cas de no tenir-la.

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —