Intel·ligència artificial
Per EFE
Publicat el 09 d’abril 2023

L'Ajuntament de Barcelona ha creat un Consell Assessor en intel·ligència artificial, que estarà integrat per quinze experts independents per assistir al consistori de la capital catalana com a òrgan consultor sobre l'ús d'aquesta tecnologia per al bé comú.

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat, el consell assessor s'encarregarà, entre altres aspectes, d'avaluar els sistemes algorítmics que puguin tenir un alt impacte en els drets fonamentals de les persones abans d'implementar-los, per evitar resultats indesitjables i introduir-ne mesures necessàries per corregir-los.

Es renovarà cada cinc anys

Aquest òrgan assessor, creat en ple debat sobre l'ús ètic de la intel·ligència artificial, estarà integrat per experts amb una àmplia trajectòria en l'àmbit acadèmic, en disciplines científiques i tecnològiques. Segons el decret de creació, el Consell es reunirà un mínim de dues vegades l'any en sessió ordinària i els seus membres seran nomenats per un decret de batlia per un termini de cinc anys, prorrogables, com a màxim, a un altre mandat. 

La tercera tinenta d'alcaldia del consistori barceloní, Laia Bonet, ostentarà la presidència del Consell, mentre que la vicepresidenta ocuparà el comissionat d'innovació digital, administració electrònica i bon govern, Michael Donaldson.

En concret, els 15 integrants del Consell Assessor són Cecilio Angulo, de la UPC; Anna Ginés, d'ESADE; Gemma Batlle, d'Eurecat; Ulisses Cortés, de la UPC; Sara Suárez, d'IN3-UOC; Karina Gibert, de la UPC; Emilia Gómez, de la Universitat de Sevilla; Manuel Portela, de la UPF; Josep Lluís Martí, de la UPF; Albert Sabater, de l'OEIAC-UDG; Fernando Vilariño, del Computer Vision Center de la UAB; Algèria Queralt, de la UB; Agustí Cerrillo, de la UOC; Begoña Roman, de la UB, i Marta Galceran, del CIDOB.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —