Sant Joan
Per ACN
Publicat el 27 de juny 2021

Barcelona duplica el nombre de contagis en una setmana per les festes i els viatges de fi de curs. Així ho ha explicat en declaracions a RAC1 la gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, que s'ha mostrat molt "preocupada" pel brot. Borrell ha detallat que fa una setmana es detectaven uns 110 contagis al dia i que la xifra "s'ha doblat".

Els barris més afectats són les Corts i Sarrià-Sant Gervasi i la majoria de contagiats tenen entre 15 i 30 anys. La gerent de Salut Pública ha detallat que hi ha persones dels brots de Menorca i Mallorca i que la recerca de contactes ha estat molt complexa perquè els instituts estan tancats. A més, ha explicat que els centres diuen que els viatges s'han fet al marge de l'escola.

Borrell ha informat que per ara no els consta que hi hagi "cap cas greu" i ha detallat que a la ciutat de Barcelona hi ha almenys una quinzena de centres afectats, tot i que aquesta xifra pot incrementar perquè encara ho estan investigant. Borrell ha dit que no saben si hi ha més grups a Mallorca i ha afegit que les autoritats de les Illes Balears s'han posat a treballar per evitar "macrotrobades".

En ser preguntada per si faran cribratges massius per trobar més contagiats, Borrell ha dit que l'agència no és partidària d'aquesta mesura perquè "hi ha un percentatge de falsos negatius". De fet, ha explicat que molts dels afectats són asimptomàtics.

La gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona s'ha mostrat preocupada per l'oci nocturn i ha considerat que si no es compleixen les mesures "s'hauria de replantejar".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —