Carrils bici a Barcelona
Per Redacció
Publicat el 10 d’octubre 2021

El nou paquet d'actuacions presentat pel govern municipal per impulsar l'estructura del carril bici inclou la creació de 32,6 quilòmetres nous de carril bici fins al 2023 i la millora d'11,7 quilòmetres de la xarxa ja existent. Segons dades de l'Ajuntament, l'ús de la bicicleta i els vehicles de mobilitat personal ha augmentat un 22,4% el mes de setembre i ara el seu objectiu és, per tant, seguir fent de Barcelona una ciutat ciclable, saludable, sostenible i segura. Les noves infraestructures i millora dels carrils ja existents suposen una inversió de 30,8 milions d'euros que farà arribar la xarxa ciclista previsiblement als 272,6 quilòmetres, cosa que situarà Barcelona en el lideratge de les grans ciutats europees.

Podeu consultar tota la xarxa de carrils bici (existents i previstos) en aquest mapa interactiu i podeu consultar totes les actuacions urbanístiques previstes a la ciutat en aquest altre mapa interactiu.

La regidora de Mobilitat, Laia Bonet, remarca la importància de la "fotografia final" de la ciutat de Barcelona l'any 2023, en la que a part dels carrils bici també hi destaca la Zona 30 (en la que la velocitat màxima és 30 km/h) i els altres mètodes de transport sostenibles, dos recursos que serviran per millorar la convivència entre vianants i vehicles.

La majoria dels nous carrils bici serviran per millorar la connexió entre carrils bici ja existents en la mateixa via o vies pròximes que uneixin diferents barris. Alguns exemples són grans avingudes i eixos de la ciutat, com ara el Passeig Maragall, Còrsega, Via Augusta, Fabra i Puig o la Travessera de les Corts, entre d'altres. En el cas de Plaça Catalunya, també es construiran nous trams de carril bici segregats que connectin el nucli antic de Ciutat Vella amb Passeig de Gràcia i rambla Catalunya. També es farà un estudi de viabilitat de nous carrils bici que connecti Plaça Espanya amb la resta i una desena d'actuacions per millorar 8,5 quilòmetres de la infraestructura ja existent per fer-la més còmoda i segura per ciclistes i vianants.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —