Colau
Per ACN
Publicat el 23 de novembre 2022

Ada Colau ha afirmat aquest dilluns que l'Ajuntament de Barcelona no posarà pantalles a l'espai públic per veure el Campionat Mundial de futbol que se celebra aquests dies a Qatar. L'alcaldessa de la capital catalana ho ha dit durant l'acte de lliurament del 37è Premi Internacional Alfonso Comín, en el discurs inaugural del qual no ha dubtat a considerar la cita esportiva com "el Mundial de la vergonya".

Colau ha criticat tant que l'esdeveniment se celebri en un país molt qüestionat pel que fa al respecte als drets humans entre d'altres, l'homosexualitat està prohibida per llei com que la mateixa Federació Internacional de Futbol (FIFA) hagi "amenaçat" jugadors que volien lluir un braçalet en defensa del col·lectiu LGTBQ+.

Colau ha iniciat el discurs expressant "el rebuig més absolut i la vergonya" pel fet que el mundial "s'estigui celebrant en una dictadura que no respecta els drets humans i que explota els seus treballadors fins a dur-los a situacions de maltractament i de mort, fins i tot d'esclavitud".

En aquest sentit, l'alcaldessa ha recordat que "es parla de 6.500 persones mortes en la construcció de les infraestructures per a aquest Mundial", en un discurs que s'oposa al que avui mateix es feia des de la Comissió Europea, des d'on es defensaven els progressos que el règim qatarià ha fet en matèria laboral.


"Persecució vergonyosa"

"Els esdeveniments esportius mundials com els Jocs Olímpics, com els Mundials, haurien de ser celebracions col·lectives per a la democràcia, per als drets humans, i no ho podem dir en aquesta ocasió en un país on les dones són discriminades, maltractades", ha lamentat l'alcaldessa barcelonina, que ha subratllat que Amnistia Internacional ha anomenat la cita "el Mundial de la vergonya".

En aquest sentit ha considerat "especialment vergonyosa" la "persecució" de les persones LGTBQ+, i ha posat de manifest la contradicció que la FIFA prohibeixi a jugadors manifestar el seu suport a aquest col·lectiu durant una cita esportiva "que ens hauria de representar a tots".

Per tot plegat Colau s'ha reafirmat en el "rebuig" a que aquest "Mundial de la vergonya" es pugui veure en pantalles a l'espai públic. "L'espai públic és l'espai democràtic que ens ha de representar en els nostres valors col·lectius de compromís amb la democràcia i els drets humans", ha reblat.

Aquesta opinió contrasta amb la que la mateixa Colau exposava a finals de març durant un ple municipal, on va assegurar que la ciutat cediria espais per posar-hi pantalles per veure els partits de la selecció espanyola si alguna entitat ho demanava formalment.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —