Barcelona programa un centenar d'obres a l'espai públic durant els mesos d'estiu
Per ACN
Publicat el 07 de juliol 2021

Barcelona té programades 108 actuacions a l'espai públic durant els mesos d'estiu. La majoria de les obres estaran molt repartides però hi haurà una major concentració als entorns de les Glòries i de l'avinguda Meridiana. A Glòries, s'avançarà en les obres del túnel i es faran tasques d'asfaltat i senyalització. Això provocarà que els carrils d'entrada a la ciutat passin de 3 carrils+bus a 2 carrils+bus. En el cas de la Meridiana s'urbanitzarà l'avinguda entre els carrers València i Navas de Tolosa-Josep Estivill. Això provocarà l'eliminació d'un carril per sentit i l'ampliació de la mitjana central com a nou espai per a vianants i ciclistes, incorporant un nou carril bici bidireccional.

Aquest estiu estaran en execució un total de 35 urbanitzacions per fer més amable i confortable l'espai; 10 intervencions per fer més eficient i accessible el transport públic; 16 actuacions per millorar la xarxa elèctrica, el servei d'aigua potable i les infraestructures de gas i de sanejament; i 46 actuacions en entorns escolars. Per altra banda, i a diferència d’altres estius, només s'ha previst una única actuació de pavimentació a les Rondes, amb la qual s’actuarà sobre 12.514m2.

Del centenar d'obres previstes a la ciutat, un 66% seran de baix impacte, el 19% d’impacte mig i el 15% d'alt impacte.

L'Ajuntament de Barcelona recorda que s'aprofita el període de vacances perquè hi ha menys mobilitat viària i menor activitat amb l'objectiu de provocar un menor impacte i menys molèsties als veïns.

Altres actuacions previstes, a banda de les Glòries i l'avinguda Meridiana, estan vinculades a les Superilles d'Hostafrancs i d'Horta, a més de projectes d'urbanització a l'entorn de Can Batlló. A més, entre el 15 de juliol i fins a finals d'agost es duran a terme cales pel reconeixement de l'estat del subsòl com a pas previ per la redacció dels projectes de la Superilla Barcelona.

Entorns escolars  

Del centenar d'actuacions previstes, 46 són intervencionsen entorns escolars que beneficiaran a un total de 66 centres. Les actuacions es repartiran entre els deu districtes de la ciutat. Amb el curs ja finalitzat, aquest juliol s'iniciarà el gruix de les actuacions que el programa Protegim les Escoles té planificades per aquest 2021 amb l'objectiu de convertir els accessos als centres en llocs de trobada segurs i saludables. 

El projecte preveu tasques com la pacificació del trànsit i la visibilització de l'espai i elements urbans que convidin a l'estada.

Transport públic i xarxa viària

Amb l’acabament de les sortides d'emergència del carrer Mallorca la ciutadania podrà recuperar un espai afectat per aproximadament tres anys d'obres ininterrompudes vinculades a la seguretat del túnel de l'alta velocitat.

A banda, hi haurà tres actuacions per millorar el servei de metro. En concret, s'han programat treballs d'accessibilitat del metro de la plaça Espanya i de l'estació de metro de Vallcarca. Alhora, es mantindrà l'actual tall de servei de la L4 (entre Via Júlia i Trinitat Nova) i de tota la L11 (entre Trinitat Nova i Can Cuiàs) que es va iniciar a principis de juliol i que durarà fins al mes de setembre. 

També hi haurà actuacions diverses relacionades amb la infraestructura viària, com ara treballs de reparació o una intervenció per millorar la pavimentació entre les sortides 4 i 6 de la Ronda de Dalt, que es faran el cap de setmana del 7 i 8 d'agost.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —