Barcelona reactiva un programa per recuperar la fuga de talent que s'ha produït durant l'última dècada
Per ACN
Publicat el 10 de novembre 2021

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i el Departament de Joventut, ha reactivat el programa Retorn amb Oportunitats, que va arrencar durant el primer trimestre de 2020 per recuperar la fuga de talent que s'ha produït durant l’última dècada a la ciutat. La iniciativa té com a objectiu incentivar el retorn de joves qualificats que estan a l'estranger, després de l'èxode del talent humà derivat de la crisi financera i econòmica del 2008. D'aquesta forma, es realitzarà una assessoria per al retorn, i es prestarà els serveis de mediació laboral, acompanyament i d'emprenedoria per tal d'oferir a tots aquests professionals eines i capacitats per desenvolupar els seus projectes al territori català.

El regidor d'Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera, ha posat en valor la feina del consistori per generar més ocupació i que aquesta sigui de qualitat "Barcelona té un gran potencial per generar noves ocupacions i, per tant, requereix talent", ha subratllat.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la comissionada de Promoció de l'Ocupació i Polítiques contra la precarietat, Raquel Gil, que ha posat en relleu que s'ha passat "del 50% al 27% d'atur juvenil a la ciutat" segons les darreres dades de la EPA. "Una reducció molt positiva i expressa una millora de la situació laboral del jovent. No obstant això, caldrà reforçar amb una reducció de les taxes de temporalitat que pateix aquest col·lectiu, i per assolir-ho estem treballant en diferents mesures que reforcin el servei d’ocupació de qualitat de la ciutat", ha apuntat.

El programa pretén sensibilitzar a les empreses sobre els avantatges de contractar professionals amb experiència internacional, tutoritzar al jovent en la recerca d'oportunitats, afavorir la integració de persones joves a la xarxa de Barcelona, facilitar les consultes relacionades amb l'entorn i connectar els i les joves amb els serveis públics.

Actualment, el programa ja compta amb 64 candidats registrats, dels quals 26 han tornat ja a Barcelona. Un 64% dels participants són dones i un 36% són homes, i l'edat mitjana és de gairebé 32 anys.

Els principals sectors professionals d'on provenen els participants són la Indústria i la Manufactura (un 16%), la Construcció i els Serveis Urbanístics (un 15%), la Salut i les Ciències de la Vida (un 13%), les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (un 11%) i als Serveis a la Comunitat i atenció social (un 10%).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —