El mural de l'artista italià BLU al barri del Carmel
Per EFE i Redacció
Publicat el 24 de gener 2023

Barcelona ha recuperat el mural que l'artista urbà italià BLU va pintar al barri del Carmel el 2009, i que va ser esborrat el 2021 a causa d'unes obres de reforç estructural del mur on es trobava.

L'obra de l'artista italià es troba al número 116 de la carretera del Carmel i homenatja un altre grafiti de gran grandària que es trobava en el mateix punt: un simbòlic tauró fet de dòlars. "És una al·legoria en els moments contemporanis i a les contradiccions que tenim, i alhora una reivindicació del barri del Carmel", ha explicat el tinent d'alcalde, Jordi Martí.

El mural consisteix en una orca que representa la natura i que es menja un tauró d'armes, i que alhora s'acaba menjant un altre tauró fet de diners. "És un missatge en clau crítica cap a aquest capitalisme desbordant que tot ho valora en funció del seu preu", ha afegit Martí.

Quan es va esborrar el mural, va començar el procés per escollir la imatge que es col·locaria al seu lloc. Va ser coordinat pel Pla de Barris, amb el districte d'Horta-Guinardó, les entitats veïnals del barri i l'entitat Difusor/B-Murals, mediadora entre l'artista i els serveis municipals.

BLU ha pintat la nova obra durant les últimes sis setmanes i ja està acabada i al descobert. El mural s'inaugurarà amb una festa ciutadana aquest diumenge a les 12.00 hores als jardins de Juan Ponce.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —