Salvini
Per ACN
Publicat el 23 d’octubre 2021

L'Ajuntament de Barcelona demanarà al judici contra Matteo Salvini una reparació simbòlica i econòmica pels danys causats a la ciutat "i als seus valors" amb el segrest de l'Open Arms l'estiu del 2019. En el judici contra l'exministre de l'Interior italià, que arrenca aquest dissabte a Palerm, el consistori hi és representat per un advocat, ja que la institució és acusació civil en el procediment penal. El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha assegurat en declaracions als mitjans que consideren que els atacs de Salvini contra l'ONG i la immigració ho són també "contra el conjunt de la ciutat".


​​​​​​​Els fets que es jutgen es remunten a l'estiu del 2019, quan un decret impulsat per l'exministre italià va impedir que el vaixell d'Open Arms desembarqués amb més de 130 persones a bord rescatades a alta mar.

Serra espera que el judici pel segrest durant prop de vint dies del vaixell d'Open Arms creï un precedent i sigui un avís per als líders europeus davant d'una deriva "preocupant" de la política migratòria europea.

Espera, en altres paraules, que marqui "una línia vermella que marqui què és possible i què és inadmissible en el dret internacional quan es tracta de persones migrades". Confia, també, que el judici acabi en una sentència condemnatòria i es deixi de veure la instrumentalització de la immigració com una via de guanyar vots amb polítiques xenòfobes.

L'Ajuntament creu que Salvini va atacar valors amb els quals la ciutat s'identifica, com ara "la cooperació, la solidaritat i l'acollida". A banda, també denuncia una campanya de notícies falses, com ara que l'exministre digués que qui havia d'acollir el vaixell amb els immigrants a bord era Barcelona tot i que els ports italians eren els més pròxims.

A més, vol reclamar danys econòmics perquè en el moment dels fets el consistori tenia un conveni amb l'organització Open Arms segons el qual l'Ajuntament hi feia una aportació de 500.000 euros que permetia cobrir un 35% de l'activitat de l'ONG.

A part del suport econòmic, el conveni també preveia un suport institucional que es concretava en el fet que les missions de l'Open Arms començaven i acabaven a la ciutat i es feia també un acompanyament tècnic per exercir la diplomàcia si hi havia algun problema durant l'activitat humanitària.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —