Imatge dels Jocs Olímpics 2022
Imatge dels Jocs Olímpics 2022
Imatge dels Jocs Olímpics 2022
Per ACN i Redacció
Publicat el 28 de març 2022

Barcelona acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024, segons ha confirmat el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dilluns. El conseller ha afegit que la competició suposarà "un retorn milionari" i una gran projecció per a la ciutat, especialment en mercats com el nord-americà, de gran interès des del punt de vista turístic. Tot i això, encara falta que s'oficialitzi la decisió. 

D'altra banda, el conseller d'Empresa i Treball ha destacat en un acte a la Pedrera que l'impacte econòmic en la ciutat no serà puntual: "La Copa Amèrica no només té un impacte durant la celebració específica de la celebració, sinó des del minut u", ha afirmat. El turisme es potencia perquè els equips que participen en la regata acostumen a desplaçar-se abans a la ciutat guanyadora per poder construir vaixells adaptats a les condicions de les aigües del territori.

La Generalitat ha liderat la proposta catalana, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i amb el Port de Barcelona. La infraestructura barcelonina està adaptada a les necessitats que requereix la competició, i a més les inversions que requeriria són poc rellevants.

Torrent assegura que la confirmació de la candidatura "no ha de trigar gaire" i preveu que es comuniqui "en qüestió d'hores". "Hem fet la feina que havíem de fer, hem enviat una proposta molt engrescadora i estem convençuts que tindrà el suport definitiu per part de l'organització", ha dit Torrent, que ha celebrat que aquesta competició "posicionarà Catalunya i Barcelona al mapa dels esdeveniments esportius de nou, i projectarà el país arreu del món".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —