Barcelona vol destinar 5,5 MEUR a la creació d'un laboratori d'indústries creatives a Palo Alto
Per ACN
Publicat el 19 de novembre 2021

L'Ajuntament de Barcelona vol destinar 5,5 milions d'euros per convertir la Nau E del recinte de Palo Alto en un nou laboratori per a empreses creatives vinculades a l’audiovisual i les noves tecnologies de la llum i el so. La idea és habilitar una nau de 2.000 m2 que incorporarà mòduls flexibles per acollir empreses i espais per tal d'oferir al sector creatiu solucions tecnològiques.

El projecte, però, depèn que s'aprovin els pressupostos municipals, com ha recordat el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni. El primer tinent d'alcaldia ha explicat que el projecte permetrà crear 150 llocs de treball. Les obres començarien l’abril del 2022 i es preveu que entri en funcionament el desembre del 2023.

El projecte contempla el disseny d'espais especialitzats per fomentar el creixement d'empreses del sector, especialment les vinculades a l’audiovisual i les noves tecnologies de la llum i el so, a través de la rehabilitació d’una nau de 2.000 m2 i la creació de mòduls flexibles que podran acollir empreses i talent creatiu. L'objectiu es que l'espai actuï "com a centre de creació i experimentació de l’audiovisual" i disposarà d'espais per a la demostració i testeig de tecnologies vinculades a aquesta indústria.

L'espai que es transformarà dins del recinte és la Nau E. El consistori ha indicat que com és un immoble catalogat i protegit patrimonialment, s'ha previst "una intervenció meticulosa, tant a l’exterior com a l’interior de la Nau, per a preservar els elements arquitectònics originals i mantenir l’enfiladissa verda que cobreix totalment la façana del recinte".

A la planta baixa se situarà un espai més obert al públic que connectarà amb la ciutat i amb l’espai interior del recinte i el pati. A les plantes superiors s’hi situaran els espais de treball amb diferents tipologies de mòduls que combinen els espais tancats, ubicats al costat de carrer, i els oberts, abocats al pati. En les plantes superiors, el nucli d’escales permetrà dividir els mòduls i espais de treball de les zones comunes i de networking.

El nou laboratori comptarà amb espais per allotjar empreses de nova creació; l'espai laboratori per a l’experimentació accessible al conjunt del teixit creatiu on puguin crear nous productes i serveis amb l’ajut de les tecnologies audiovisuals més avançades, i espais expositius i showroom perquè el talent creatiu s’acosti al mercat.

Collboni

El primer tinent d’alcaldia ha assegurat que el futur de l'economia de Barcelona ha de passar per sectors més fonamentats amb el talent i la tecnologia. "Això és el que diu el nostre pla econòmic, el Barcelona Green Deal", ha remarcat. En aquest sentit, ha declarat que quan es parla de quin model de Barcelona conté el pressupost municipal, el projecte Palo Alto n'és un exemple. De fet, s'ha mostrat convençut que els pressupostos estaran aprovats d'aquí a un mes. "Projectes com aquest depenen en gran mesura que els pressupostos avancin correctament", ha dit.

Collboni ha explicat que fan un reconeixement a Palo Alto i una aposta de futur. Barcelona, ha indicat, "creu en les indústries creatives i l'ajuntament ha posat en marxa una àrea d'indústries creatives". "El que volem que passi aquí és el que té a veure amb el potencial transformador de les indústries creatives i tot el que fa referència a l'àmbit audiovisual, del so i la llum".

Ha declarat que volen recuperar el lideratge que en l'àmbit audiovisual havia tingut Barcelona durant molts anys, que ha anat compartint amb altres llocs del país i d'Europa.

Per la seva part, la vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, ha remarcat: "Tot el que sigui digital m'interessa. Espanya té un gran talent i una base potent per aprofitar l'explosió que hi ha en l'àmbit audiovisual".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —