- vídeos -
Metro
Per Roger Jofré i Lluc Perich
Publicat el 30 de novembre 2023

És habitual veure i sentir músics al transport públic, però poques vegades se’ls escolta com voldrien. La pressa i el tràfec de gent invisibilitzen aquest col·lectiu, i s’oblida que darrere cada músic que toca en el metro hi ha una història.

Aquest és el cas dels tres protagonistes del vídeo. En Txesco, que va superar un coma per culpa d’un accident de moto abans de poder tornar a cantar; l’Ermile, que va venir de Geòrgia amb la seva dona fa més de vint anys i els últims, ja vidu, subsisteix únicament amb el que guanya al metro; i en Cesc, més afortunat, que s’ha fet un nom cantant al carrer i ara s’il·lusiona amb el llançament del seu primer àlbum.

Tots ells formen part de l’Associació de Músics del Carrer i del Metro de Barcelona, que els permet tocar de manera legal en aquests espais públics de la ciutat.

En Txesco ressalta la importància de conèixer la normativa, i en Cesc obre un debat proposant emmirallar-se en altres grans ciutats del món: “O agafes músics que d’una manera objectiva tenen un nivell i qualitat o dones un espai a gent que ho necessita. És una línia fina, perquè tampoc pots abandonar ningú, però te’n vas a qualsevol lloc i els que estan al carrer serien els caps de cartell dels festivals”.

“Aquí està la clau de fer de Barcelona una capital europea de la música, l’art i la cultura”, assegura el jove cantautor. Tard o d’hora, músics, Associació i Ajuntament hauran de proposar solucions per a aquest conflicte, però el que és segur és que, de moment, tots ells continuaran fent bategar els passadissos del metro.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —