Youtube
Per EFE
Publicat el 26 de març 2021

El Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) ha elaborat una base de dades per a la traducció automàtica del llenguatge de signes gràcies a la Intel·ligència Artificial (IA), una eina que facilitarà desenvolupar tecnologies per als més de 466 milions de persones sordes a tot el món.

La base de dades l'ha elaborat la investigadora del grup de Tecnologies Emergents per a la Intel·ligència Artificial del BSC-CNS, Amanda Duarte, sota el nom de 'How2Sign', i es presentarà en la conferència CVPR 2021, que en l'actualitat és la que té més impacte científic, segons Google Scholars Metric 2020.

La base de dades conté més de 80 hores de vídeos, on intèrprets del llenguatge de signes americà (ASL) tradueixen videotutorials (receptes de cuina, trucs de bricolatge, etc). Duarte ha trigat dos anys a gravar i preparar les dades per a la seva publicació.

A més, la investigadora del BSC va gravar tres hores de vídeo al Panoptic Studio de la Carnegie Mellon University, que compta amb un estudi multivista en forma de cúpula i que està equipat amb 510 càmeres, que permeten reconstruir la postura 3D dels intèrprets.

 

Segons ha informat el BSC-CNS en un comunicat, 'How2Sign' és un recurs públic que permetrà que investigadors tant del camp del processament del llenguatge natural com els de visió per computador puguin seguir avançant en l'àrea de la traducció automàtica i de la producció del llenguatge de signes.

Una de les primeres aplicacions de 'How2Sign' ha estat el desenvolupament d'una tecnologia que permet transferir els gestos de llenguatge de signes d'una persona a una altra.

"Els principals avanços en intel·ligència artificial requereixen de tres ingredients: els algorismes, la computació i les dades. 'How2Sign' són les dades que, analitzats per xarxes neuronals profundes en centres de supercomputació, permetran millorar significativament l'accessibilitat a tecnologies com els assistents virtuals o robòtics", ha detallat Duarte.

Per construir aquest recurs, Duarte ha comptat amb finançament de Facebook AI, la Fundació La Caixa i la col·laboració del Grup de Processament de la Imatge de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Carnegie Mellon University i la Gallaudet University.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —