"Amb una bestial fragilitat" de Guillem Benejam és el poema de la setmana
Publicat el 17 de juny 2020

AMB UNA BESTIAL FRAGILITAT
em perforen el cos
molt lentament
i em fan empelts
de les pròpies venes
perquè hi creixin sarments
per collir un estiu
fet de paraules.

No som jo el ser que escriu
sinó el vegetal que a l'interior
està fet i és ple de diverses parles.

Les arrels són llenguatge.

‎— Dins de Calç morta (El Gall Editor, 2018; Premi Vila de Lloseta de Poesia), de Guillem Benejam.


Il·lustració de Pep.

Guillem Benejam (Ciutadella, 1990) és professor de llengua i literatura a Secundària. Graduat en Filologia Catalana i Màster en Formació del Professorat d’ESO i Batxillerat, ha publicat poemes en diferents llibres col·lectius de poesia i ha participat en diversos recitals literaris.

Ha guanyat el premi de poesia del II Concurs Biennal de Poesia i Imatge per a l’Estampa de les Festes de Sant Joan 2015-2016 de l’Ajuntament de Ciutadella i ha obtingut el Premi de Narrativa Curta per a menors de 25 anys i el Premi de Poesia dels premis Illa de Menorca 2016, ambdues obres publicades en un mateix volum. L’any 2018 obté el primer premi de poesia dels XIX Premis Vila de Lloseta amb el poemari Calç morta (El Gall Editor, 2018). L’any 2019 queda finalista del Certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra. També és organitzador del Festival Versos aïllats i, juntament amb Pere Gomila, del Festival de poesia i vi Vers a la vinya.

Cada dilluns, un poeta ens llegirà uns versos triats expressament perquè ens acompanyin durant la setmana. Els poemes no donen la felicitat, però una mica de saviesa potser sí. O això és el que diuen.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —