Migrants creuant el riu
Per EFE
Publicat el 25 de setembre 2021

El president dels Estats Units, Joe Biden, va assumir aquest divendres com a mandatari la seva responsabilitat en els casos "intolerables" de maltractament a migrants a la frontera amb Mèxic i va prometre que hi haurà "conseqüències" cap als qui els van cometre. Biden va reconèixer que va ser "horrible" veure les imatges d'agents fronterers perseguint des dels seus cavalls a migrants o agredint-los amb corretges.

"Hi haurà conseqüències", va prometre el mandatari estatunidenc, qui va reconèixer que és el succeït és una "vergonya", però a més és "perillós i està malament".

"Simplement no és el que som", va dir el president estatunidenc, per als qui aquestes imatges envien un missatge "erroni" al món i al país.

Amb aquestes paraules Biden va comentar per primera vegada les polèmiques imatges que s'han vist aquesta setmana de policies fronterers perseguint i fins i tot amenaçant amb fuets o corretges a migrants a la frontera amb Mèxic.

Milers de migrants, en la seva majoria haitians, han travessat la frontera en la zona de De El Río i han acampat en les últimes setmanes sota un pont.

El Govern dels Estats Units ha deportat ja, segons dades de l'administració haitiana, a 1.324 migrants.

L'enviat especial dels EUA a Haití, Daniel Foote, va presentar ahir la seva renúncia en protesta pel tracte "inhumà" als migrants a la frontera i per la política de deportacions.

El Govern de Biden va criticar a Foote i va negar que fins avui hagués expressat preocupació pels migrants, i la "número dos" del Departament d'Estat, Wendy Sherman, va anar més enllà i va assegurar que Foote havia arribat a proposar el desplegament de tropes estatunidenques a Haití.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —