Biden
Per ACN
Publicat el 02 de febrer 2022

Els Estats Units enviaran 3.000 soldats a l'est d'Europa per les tensions entre Rússia i Ucraïna, segons publica The New York Times citant fonts de la Casa Blanca. L'objectiu seria reforçar la seguretat dels països membres de l'OTAN a la regió. Així, els efectius militars es desplegaran sobretot a Polònia i Romania. Aquest moviment del president dels EUA, Joe Biden, arriba un dia després que el president rus, Vladímir Putin, recriminés a Washington el rebuig a les seves demandes.

"Estem analitzant al detall la resposta escrita que vam rebre dels EUA i l'OTAN el 26 de gener, però ja està clar, vaig informar el primer ministre al respecte, que s'han ignorat les principals preocupacions de Rússia", va dir dimarts Putin, que de totes maneres assegura que vol continuar dialogant.

En l'últim mes, Moscou ha mantingut diverses rondes de negociacions amb Washington i l'OTAN on ha exigit garanties que els ucraïnesos no formaran part de l'aliança militar atlàntica. Tant els EUA com l'OTAN han reiterat contínuament que no tancaran la porta a cap país.

Tensió militar

Més de 100.000 soldats russos estan desplegats des de fa mesos a la frontera amb Ucraïna, prop del Donbas, territori parcialment controlat per rebels prorussos. Incapaç d'avançar per la via diplomàtica, l'OTAN està reforçant la seva presència militar a l'Europa de l'Est, especialment al Mar Negre i al Mar Bàltic.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —