-
Per ACN
Publicat el 16 de novembre 2022

El president dels Estats Units Joe Biden considera que és "poc probable" que el míssil que ha causat dues morts a Polònia, a prop de la frontera amb Ucraïna, es disparés des de Rússia. "Tenim informació preliminar que ho desmenteix", ha assegurat des de Bali, on se celebra la cimera del G20. "No ho vull confirmar fins que tinguem una investigació completa, però és poc probable, per la seva trajectòria, que el míssil es disparés des de Rússia", ha subratllat. Una de les possibilitats que hi ha sobre la taula és que el míssil caigut a Polònia fos de l'exèrcit ucraïnès en l'intent de repel·lir un atac rus.

Rússia ha negat que tingui cap responsabilitat en el succés, mentre que Polònia ha constatat que és un míssil de fabricació russa, però no té proves, de moment, sobre l'autoria del llançament, segons ha indicat el president polonès, Andrzej Duda. Les autoritats poloneses tenen una investigació en marxa per esclarir els fets. 

L'OTAN convoca una reunió d'emergència 

L'OTAN celebra aquest dimecres una reunió d'emergència d'ambaixadors aliats per avaluar l'explosió que es va produir aquest dimarts a Polònia i que ha causat dues morts a una localitat pròxima a Ucraïna. El secretari general de l'aliança, Jens Stoltenberg, presidirà la reunió per abordar l'incident, segons ha comunicat l'OTAN. El president polonès, Andrzej Duda, ha mantingut contactes amb Stoltenberg i el president dels Estats Units, Joe Biden, sobre els fets, mentre Varsòvia estudia si es donen les condicions per iniciar els procediments de consultes previstos en cas que un dels aliats consideri que la seva integritat o seguretat territorial estan amenaçades.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —