El productor Bizarrap
El productor Bizarrap
Publicat el 02 d’agost 2022

Fa poc més d’una setmana que Rosalía encenia el Palau Sant Jordi amb el seu Motomami World Tour. Tot i l’espectacular concert, molta gent va criticar que la de Sant Esteve Sesrovires no comptés amb la presència de músics per interpretar tot el seu repertori. Davant el que sembla una nova manera de concebre la música en viu, un altre artista que està trencant dinàmiques és Bizarrap, el productor argentí que des de la seva habitació s’ha coronat com l’artista del moment. 

Segurament hauràs escoltat moltes de les seves produccions, però desconeixes qui s’amaga sota el geni que produeix aquests “temacles” col·laborant amb altres artistes. Sota el nom artístic Bizarrap trobem Gonzalo Julián Conde, nascut a Buenos Aires el 1998. L’argentí ha estat en contacte amb la música des de ben petit, sobretot l’electrònica —els seus pares escoltaven artistes importants com Tiësto i Paul Van Dyck—.


Mentre estudiava la secundària, només veia el món musical com un simple hobby. Va arribar a cursar un grau en Màrqueting a la Universitat Argentina de l’Empresa (UADE), però va adonar-se que no podia compaginar les dues disciplines i va optar per professionalitzar-se musicalment.

La carrera artística de Bizarrap comença el 2017 amb els “combos locos”, vídeos on barrejava escenes de batalles de freestyle locals amb samples (“mostres de so”, en català). Serà en aquest moment quan coneixerà Lit Killah, Kodigo, Ecko i altres cantants de rap amb qui farà versions en paral·lel. Justament amb Kodigo l’argentí fa el 2018 la  primera de les seves famoses “Bzrp Freestyle Sessions”, totes amb mínim un milió de reproduccions cadascuna. 


Actualment les famoses sessions ja en són cinquanta-dues. Lúltima ha estat amb el canari Quevedo, que ja acumula 116M de visites i encapçala les llistes d’èxits mundials.


El primer tema amb el qual guanya popularitat és el remix de “No vendo trap” del també argentí Duki, que li obrirà les portes a col·laborar amb Dani, Paulo Londra o Khea.

 

A punt de fer 24 anys el pròxim 29 d’agost, els superhits que ha tret en col·laboració amb Nicky Jam, Snow tha Product, Nicki Nicole, Trueno, Cazzu, Nathy Peluso, Residente -de fins a 8 minuts de durada-, L-Gante, Anuel AA, Ptazeta o Villano Antillano l’han portat a estar nominat l’any passat als Premis Grammy Llatins en quatre categories: “productor de l’any”, “millor nou artista”, “millor fusió/interpretació urbana” per la col·laboració amb Peluso i “millor cançó de rap/hip-hop” per la de Snow tha Product. El seu somni és guanyar un Grammy, tot i que encara no s’ha complert. 

Bizarrap sempre oculta el seu rostre sota unes ulleres de sol. Tot i que l’artista ha confessat que ho fa per culpa de la timidesa, ha reconegut que d’aquesta manera “puc anar tranquil pel carrer” i que se l’ha de conèixer per la seva feina i no per la seva cara.

Altres curiositats és que l’argentí no és un bon cuiner, té la mania de mossegar-se les ungles, considera que Breaking Bad és “la millor sèrie de la història” i que la pel·lícula El senyor dels Anells el defineix. 


Tancant el primer dia de l’exitós festival Lollapalooza Argentina 2022, Bizarrap es consolida com a geni dins el panorama musical mundial. Alhora, els milions de visites que acumulen els seus vídeos evidencien que avui dia ja no importa tenir un bon videoclip, sinó que des de la teva habitació, amb l’equip necessari, una llum blavosa i bona companyia es pot aconseguir crear bona música. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —