Peso Pluma a la sessió de Bizarrap 55
Publicat el 01 de juny 2023

Torna Bizarrap. El productor de moda ha llançat aquest dijous la nova sessió al costat de l’artista Peso Pluma i ha estrenat així la seva 55a col·laboració. El fenomen reapareix, però no ho fa com tothom espera. Les expectatives, com sempre passa quan anuncia una cançó nova, arriben a nivells molt difícils de complir, inclús per a ell. I sí: ha tornat a passar.

 

Ha tornat a sorprendre. Ha tornat a ser un geni. Ha tornat a l’essència. I ha tornat a rebre crítiques, perquè aquesta cançó no era l’esperada. Els comentaris que està rebent Bizarrap i Peso Pluma per la Session 55 surten perquè és totalment diferent de les que ha produït l’argentí des que la seva fama va fer un boom. Però Bizarrap s’ha d’entendre. Bizarrap és un espai.

Molts dels seguidors del productor —i no fans, perquè aquest és un concepte diferent— entren dins l’esfera de Bizarrap després de la viral Session 36, al costat de Nathy Peluso, o amb els temes com el de Snow tha Product, Eladio Carrión, Tiago o Quevedo. La majoria dels oients nous que suma l’argentí amb aquestes cançons virals no saben quin és el seu fenomen, quin és el seu espai, ni què significa el que fa o què significa ell mateix.

Tot comença amb el freestyle

A la Session 55, Bizarrap es desmarca i surt del reggaeton o l’estil urbà més pur que havia regnat en les últimes cançons i ens presenta un nou gènere musical: els corridos tumbados. El que no s’ha d’oblidar, però, és l'estil original de Bizarrap. 

Les quatre parets que componen les sessions del productor són un espai d’expressió, un espai on l’artista convidat explora la seva pròpia música. Tot va començar amb les freestyle sessions; més tard es troben produccions amb estils de música diferents i que presenten nous gèneres jugats amb els ritmes electrònics del productor; després agafa una època de reggaeton, rap i estil urbà en el seu estat més pur; i ara, pel que sembla, torna als seus principis.

Pot agradar més o menys, però és indubtable que torna a la seva essència. Bizarrap és un espai d’exploració, no exclou i dona als artistes l’oportunitat d’expressar-se lliurement. El productor és conscient que té una gran plataforma i que, amb aquesta, pot arribar a grans públics. És fàcil perdre’s dins l’espiral de la fama i la popularitat i caure en els estils que fan que la música es faci viral. Però l’argentí es manté ferm, fidel i conscient de tot el que ha aconseguit. Podria no haver apostat per una música tradicional mexicana com són els corridos, però sap que té la influència per expandir-ho a diferents públics.

‘Corridos tumbados’

El que ha fet Bizarrap és aprofitar la seva plataforma i portar i presentar al món el nou gènere corridos tumbados. Una barreja entre els corridos tradicionals mexicans i la música urbana que inclou en el seu repertori de sessions. No es desmarca del tot de la seva essència urbana, però sí que inclou una nova perspectiva, un nou coneixement, un nou ritme. 

El nou corrent musical neix fa només tres anys, cap al 2020, especialment de la mà de l’artista Natanael Cano. Peso Pluma s’està convertint en un referent en aquest estil musical, que està en ple auge en el reconeixement internacional gràcies a artistes com ell o Eslabón Armado, amb el qual tenen una cançó conjunta, Ella baila sola, amb quasi 200 milions de reproduccions a YouTube.

 

Barreja el gènere regional mexicà i els corridos tradicionals amb la música urbana en què combinen el rap, trap i reggaeton. S’acostuma a parlar de diners, violència, luxe i consum de drogues, com la narcocultura. És com si les lletres dels corridos tumbados hagin actualitzat els corridos tradicionals, que parlen de batalles, venjances, accidents i assassinats. 

L'opinió popular

Twitter s'ha tornat a inundar amb piulades referents a la nova session, que acullen opinions molt diverses. Hi ha qui ja ha creat mems al respecte, qui demostra el seu rebuig a la cançó i qui li fa una lloança. 

A les reaccions de la col·laboració del productor argentí amb Peso Pluma també s'hi sumen diferents YouTubers i streamers, que ja és habitual que facin contingut especial reaccionant a les cançons de Bizarrap. Ibai Llanos és l'espanyol més famós en fer això i els seus vídeos escoltant les noves cançons són esperats. Aquesta vegada, juntament amb altres creadors de contingut, donen una explicació més exhaustiva a la Session 55

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —