Bombers de Barcelona a Vallvidrera fent actuacions preventives
Bombers de Barcelona a Vallvidrera fent actuacions preventives
Per EFE
Publicat el 10 d’agost 2023

Els Bombers de Barcelona han realitzat aquest estiu 55 rutes "específiques" per donar consells de seguretat als veïns propers a zones muntanyoses davant possibles incendis forestals -una iniciativa nova en aquesta campanya- i 166 rutes preventives, a més de reforçar la presència de vehicles del cos en punts crítics.

El cap de Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha comparegut aquest dimarts davant els mitjans de comunicació per fer balanç de la campanya forestal des de començament d'estiu, que aquest any s'ha avançat 15 dies respecte a edicions anteriors. Ha explicat que la sequera acumulada dels darrers anys, l'estrès hídric i els episodis d'altes temperatures han propiciat que la campanya forestal s'hagi avançat aquest estiu.

A més, i fins a l'1 d'agost passat, s'han fet 166 recorreguts preventius i de vigilància de les zones potencialment en risc que es produeixi un incendi forestal. Paral·lelament, han llançat 66 alertes meteorològiques, quan s'han produït episodis d'altes temperatures al costat d'una baixa humitat relativa.

Quan s'han produït aquestes alertes meteorològiques, s'ha reforçat la presència de vehicles dels Bombers de Barcelona en aquests punts potencialment crítics, tot i que en el cas de declarar-se un incendi en una altra zona es resitua.

En aquest sentit, ha recordat que es preveu a partir d'aquest dijous una altra onada de calor a Barcelona, cosa que implicarà que es reforci novament la presència dels bombers en determinats punts.

Fins ara, han cremat a Barcelona 2,07 hectàrees, la majoria en un parc urbà de Montjuïc, tot i que també en un altre del districte de Nou Barris. Massagué ha recordat que l'acció de l'home ha estat darrere de la majoria dels incendis forestals, per això ha demanat a la ciutadania prudència i evitar les distraccions.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —