-
Per ACN i Redacció
Publicat el 10 de maig 2022

L'exconseller Jordi Turull i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, han acordat presentar una candidatura única al congrés de Junts, que se celebrarà el proper 4 de juny. Tots dos compartiran les funcions executives al 50%, de manera que caldrà modificar els estatuts del partit. D'aquesta manera, Borràs assumirà la presidència de Junts i Turull en serà el secretari general, substituint així a Carles Puigdemont i Jordi Sànchez, respectivament.

Ambdós s'han compromès a mantenir la unitat per dirigir Junts i a posar-se d'acord en el dia a dia en les decisions "més importants", per tal de gestionar "una formació política de persones tan diverses". A més, han parlat sobre qüestions d'actualitat com la política lingüística o el pacte de Junts a la diputació de Barcelona, però no han volgut posicionar-se a l'espera del congrés del 4 de juny. "Hem d'escoltar i debatre amb la militància", ha remarcat Borràs.

La nova candidatura compta amb el suport dels consellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Josep Maria Arimon, Violant Cervera i Lourdes Ciuró, i altres personalitats importants com Meritxell Budó, Josep Rull, Joaquim Forn, Meritxell Batet o Xavier Trias.

Els nous líders es proclamaran el 4 de juny després d'un dia i mig de votacions en un congrés que se celebrarà a Argelers, a la Catalunya del Nord, per poder acomiadar Puigdemont com a president del partit.  De totes maneres, tal com ha subratllar Turull, Junts "continuarà sent el partit del president Puigdemont".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —