Les fans de Britney Spears celebren la notícia a les portes del jutjat.
Per EFE
Publicat el 13 de novembre 2021

La icona del pop nord-americà Britney Spears torna a ser del tot "lliure" des d'aquesta nit després de més de 13 anys de la tutela legal sobre la seva persona i el seu patrimoni, valorat en uns 60 milions de dòlars. En declaracions a la premsa després de la sentència, l'advocat de l'artista Mathew Rosengart ha precisat que la decisió judicial té efecte "immediat", tant pel que fa a la custòdia legal de la persona, com la del patrimoni.


​​​​​​​"El que toca ara per a Britney, i aquesta és la primera vegada que es pot dir això en aproximadament una dècada, depèn d'una sola persona: Britney", ha dit Rosengart a la sortida de la Cort Superior de Los Angeles, on ha rebut una forta ovació dels centenars de seguidors de la cantant congregats al lloc. Rosengart ha asseverat estar molt orgullós del "coratge, aplom i valentia" de Britney durant el procés judicial i ha assenyalat que el testimoni de l'artista ha ajudat a donar llum sobre l'abús de les tuteles legals als EUA.

 

"El millor dia de la meva vida"

Uns minuts després que el lletrat parlés, Britney, de 39 anys, ha assenyalat al compte oficial d'Instagram que aquest divendres ha estat "el millor dia" de la seva vida. "¡Déu meu, estimo tant els meus fans que és una bogeria! Crec que ploraré la resta del dia! El millor dia de la meva vida, lloat sigui el Senyor. Puc rebre un amén?", ha apuntat la intèrpret.

L'artista ha adjuntat un vídeo d'uns 26 segons en què es poden veure desenes dels seus seguidors celebrant la decisió de la jutgessa Brenda Penny, que ha disposat el final de la tutela legal de Britney.


Nova victòria per l'artista

La decisió suposa una nova victòria per a la cantant, que el juny passat es va pronunciar de manera contundent contra del seu pare, Jamie Spears, que va deixar de ser el seu tutor al setembre per ordre de la mateixa jutgessa. La custòdia de l'artista s'havia mantingut des de llavors a càrrec d'un funcionari de l'estat de Califòrnia i no ha estat fins aquest divendres quan ha quedat finalment alliberada de qualsevol tutela legal.

Després de fer-se pública la decisió, centenars de seguidors de la cantant congregats fora de la seu de la Cort Superior de Los Angeles han reaccionat immediatament llançant confeti rosa a l'aire i amb càntics a favor de Britney.

El moviment #FreeBritney

Qui també ha reaccionat ràpidament ha estat el seu promès, l'entrenador personal Sam Asghari, que ha penjat una fotografia al seu compte personal d'Instagram amb la paraula "Llibertat" ("Freedom", en anglès) sobre un fons rosa.

"Avui s'ha fet història. Britney és lliure", ha escrit Asghari, que es casarà properament amb l'artista nascuda a Mississipí. D'aquesta manera Asghari feia una picada d'ullet al moviment #FreeBritney, una campanya que s'havia viralitzat a les xarxes socials, especialment els últims mesos, per aconseguir que la tutela legal de la cantant acabés.


La pressió dels fans per treure a la llum detalls de la tutela legal va començar el 2019, després que Britney es negués a continuar oferint espectacles a Las Vegas (EUA) i ingressés en una clínica de rehabilitació.

Final a una tutela "abusiva"

En declaracions davant aquest tribunal al juny, Spears va suplicar que li deixessin recuperar la seva vida i va denunciar que, encara que li agradaria tenir un nadó, el seu tutor, llavors el seu pare, no li deixava anar al metge per treure's el DIU (dispositiu intrauterí) que tenia inserit.

El cas va fer un gir al setembre després que el diari The New York Times publiqués un reportatge amb declaracions de tres persones que havien treballat per a l'artista durant la tutela: un empleat de seguretat, una assistent i la seva cap de vestidor.

Entre els testimonis més espinosos, l'exempleat de seguretat va afirmar que el pare va manar col·locar micròfons a la casa de Britney, les trucades i missatges dels quals eren interceptats, incloent-hi les comunicacions amb el seu propi advocat i els seus fills.

Més informació:

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —