Britney
Per EFE
Publicat el 24 de juny 2021

La cantant Britney Spears no és feliç, no pot dormir a la nit i vol portar el seu pare a la presó per la tutela legal que des de fa 13 anys controla tots els aspectes de la seva vida. Ahir va suplicar a la justícia que s'acabi. "Vull la meva vida de nou", va implorar l'estrella durant una intervenció telefònica en un jutjat de Los Angeles, que va marcar la primera vegada que Spears s'oposa públicament a aquesta figura legal. Va començar l'any 2008, després d'una mediàtica etapa marcada per un comportament erràtic.

Va ser la pròpia cantant, que actualment té 39 anys, qui va demanar parlar. Ningú sabia el que la princesa del pop anava a dir en la seva primera aparició davant la justícia des del 2019. "No havia tornat a intervenir perquè en l'audiència anterior no em vaig sentir escoltada", va arrencar Spears.


Et pot interessar...

#FreeBritney: el reflex d'una societat heteropatriarcal


El seu accelerat discurs, de més de trenta minuts, va filar una llista d'impactants declaracions que no s'esperaven ni els fans ni la premsa presents al jutjat, on va acudir Efe. "Aquesta tutela està pagant el sou de molta gent. Estic farta", va continuar.

L'artista va qüestionar el sentit de la tutela legal, una figura que als Estats Units es reserva per a persones incapacitades o amb malalties greus que no poden fer-se càrrec de si mateixes. "No té sentit que una persona sota una tutela legal guanyi diners", va argumentar l'artista després de denunciar que va estar obligada a treballar contra la seva voluntat durant el seu reeixit espectacle de Las Vegas, que entre els anys 2013 i 2017 va ser una de les principals atraccions de la ciutat.

Spears va retratar la tutela com una espècie de segrest del qual es beneficia la seva família i un grup d'advocats que porten anys rebent els diners que ella ha guanyat amb el seu "dur treball". La fortuna d'Spears, valorada en més de 50 milions de dòlars, paga tots els costos derivats d'aquesta figura legal.

"No sóc feliç, no dormo i ploro tots els dies"

Així mateix, la intèrpret de Toxic va afirmar que no té llibertat per a parlar amb la premsa, donar entrevistes, casar-se o formar una família al costat de la seva actual parella.

 n aquest moment, va arribar una de les seves declaracions més impactants: "Tinc un DIU (dispositiu intrauterí) en el meu cos en aquest moment que no em deixa tenir un bebè, i els meus tutors no em deixen anar al metge perquè me'l tregui".


Mentre Spears declarava, als afores del jutjat centenars de fans es manifestaven per la fi de la tutela legal

En la seva intervenció, Spears va recordar que mentre es preparava l'any 2018 per a un altre espectacle -que finalment no es va estrenar- la seva medicació va arribar a ser tan forta que se sentia drogada i era incapaç de tenir una conversa amb la seva mare, però encara així havia d'acudir als assajos. "M'agradaria demandar la meva família i compartir la meva història amb el món", va arribar a dir la cantant, qui creu que el seu pare i altres implicats haurien d'acabar a la presó.

La jutgessa que supervisa la tutela, Brenda Penny, va haver de demanar en diverses ocasions que Spears parlés més a poc a poc per a prendre nota de tot el que estava dient.

"Només vull tenir els meus propis diners i posar fi a això, que el meu novio em porti en el seu fotut cotxe", va suplicar l'estrella. Per part seva, la jutgessa només va agrair el testimoniatge d'Spears, que va qualificar de valent, i va acordar amb les diferents parts implicades una nova sessió la data de la qual està per determinar.

L'advocat de l'artista, Samuel Ingham, podrà llavors formalitzar la petició de posar fi a la tutela legal.

Per part seva, l'equip legal del pare, Jamie Spears, es va negar a respondre al testimoniatge de Britney per a "preservar la seva privacitat" i no treure a la llum "detallis del seu estat de salut" en una audiència pública i amb presència de periodistes. "Ja han fet una bona feina explotant la meva vida", va cridar la cantant interrompent a una de les advocades.

#FreeBritney: el moviment a favor de l'estrella

Mentre Spears parlava, un centenar de persones es va manifestar a la porta dels jutjats, convocats sota el lema #FreeBritney.

"Estic enutjada, però alhora em sento feliç perquè ella ha pogut parlar després de tants anys i el món ha pogut escoltar tot el que li estan fent", va manifestar a Efe Araceli, qui va acudir a la manifestació amb una pancarta. "No ens importa si torna a actuar o no, volem que sigui feliç i lliure", va afirmar per la seva part Alex.

La carrera d'Spears, la seva tutela legal i el lema "#FreeBritney" (Llibertat per a Britney) van prendre impuls enguany després de l'estrena del documental "Framing Britney", una cinta elaborada per The New York Times que repassa els aspectes més aspres de la carrera de l'artista.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —