[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 07 de gener 2021

El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les ha rebutjat l'extradició de l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, que havia demanat la justícia espanyola. Segons han avançat el mateix Lluís Puig i el seu advocat, aquest tribunal de segona instància ha denegat el recurs de la fiscalia belga contra la negativa de la Cambra del Consell, tribunal de primera instància, a entregar Puig a l'estat espanyol per un delicte de malversació vinculat al cas de l'1-O. La fiscalia té 24 hores per presentar un últim recurs possible davant del Tribunal de Cassació que examinaria si el procés judicial a Bèlgica ha estat correcte. Aquest últim pas es podria resoldre en qüestió de setmanes o, fins i tot, de dies.

El Tribunal Suprem reclama Lluís Puig per un delicte de malversació vinculat a l'organització del referèndum de l'1-O. És la tercera euroordre que emet pel seu cas que ha arribat al Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les després que la fiscalia belga recorregués la decisió de la Cambra del Consell, el tribunal de primera instància, de rebutjar l'euroordre. El ministeri públic belga, que representa les autoritats espanyoles, discrepava sobre el fet que el tribunal entrés a valorar la competència del Suprem en el cas.

Lluís Puig ha celebrat el segon rebuig de Bèlgica a l'extradició. "Demostra que no podem tenir un judici imparcial", ha dit el terrassenc en una roda de premsa virtual amb els mitjans. L'exconseller ha afirmat que la decisió del Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les d'aquest dijous "reafirma" la seva "lluita des de l'exili". "Què més cal fer perquè Espanya aturi la persecució ideològica i la repressió?", s'ha preguntat Puig.

Un dels seus advocats, Gonzalo Boye, ha assegurat que la decisió judicial belga "és bona" també per als presos independentistes perquè conclou, segons la defensa, que hi ha "el risc de vulneració de la presumpció d'innocència" a Espanya.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —