Brussel·les demana formar la policia per garantir la seguretat dels periodistes
Per Redacció
Publicat el 17 de setembre 2021

Brussel·les ha aconsellat formar les forces de seguretat per reforçar la protecció dels periodistes i professionals de la informació que es trobin treballant en les manifestacions per tal que puguin portar a terme la seva labor de forma segura.

En els últims anys, els periodistes han experimentat un nombre cada vegada major d'atacs i, després de constatar que un de cada tres d'aquests atacs a reporters es produeixen durant protestes, la CE ha publicat una sèrie de recomanacions; la creació d'un agent d'enllaç amb els mitjans per informar sobre potencials riscos, major seguretat en línia i un suport especial a les dones periodistes.

"La informació és un bé públic. Hem de protegir a aquells que creïn la transparència: els periodistes" ha declarat la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen. A més, l'executiu comunitari insisteix als estats membre de la UE a investigar tots els atacs contra periodistes. "Cap periodista ha de morir ni sofrir danys pel seu treball. Hem d'ajudar i protegir als periodistes; són essencials per a la democràcia" ha defensat aquest dijous la vicepresidenta de Valors i Transparència de la CE, Věra Jourová.

D'altra banda, la Comissió Europea recorda que "és crucial que els mitjans tinguin un accés no discriminatori a la informació, també a les rodes de premsa i a documents de les autoritats públiques".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —