Kellermann
Per Rebeca Vera
Publicat el 13 de maig 2022

Fitxa tècnica
Títol: Bye Bye Kellermann
Títol original: Ruhe! Hier stirbt Lothar
País: Alemanya
Cadena: ARD
Any de producció: 2021
Gènere: TV movie


Com es pot tornar a una vida a la qual ja hi havies renunciat? Lothar només tenia el seu gos, la seva casa i l'empresa de rajoles marroquines de la qual era propietari. Després de rebre un diagnòstic de càncer terminal, el protagonista abandona tot el que tenia i s'interna en una residència. No obstant això, el diagnòstic era erroni. És un miracle, Lothar encara té una oportunitat per a viure però… com?

No és aquesta la mateixa pregunta que ens fem tots avui dia? No és això precisament el que estem intentant fer després de la pandèmia que va fer que el nostre món estigués a punt d'aturar-se? Aquesta proposta, exhibida aquest dimarts a l'INPUT 2022, connecta molt amb el panorama global actual en el qual el món sencer intenta trobar una manera de tornar a una normalitat “pre-pandèmia” a la qual no sap si és possible tornar.

Una de les decisions més encertades d'aquest telefilm tan simptomàtic de la situació actual és el to en el qual tracta temes tan profunds i complexos com poden ser la vida i la mort: la comèdia. En un moment en el qual l'audiència, saturada d'informació i imatges, prefereix l'entreteniment, l'evasió i la lleugeresa, Bye bye Kellermann, aposta per l'humor per a arribar a l'espectador. “La comèdia ajuda”, deien Eren McGinnis i Riet de Prins, moderadores de la sessió en la qual va ser presentat el programa. I, efectivament, així és. A través de l'humor aquest telefilm aconsegueix arribar a una zona molt més profunda i delicada que si s'hagués tractat d'un melodrama.

D'altra banda, a l'hora de fer humor hi ha moltes coses que cal tenir en compte: fins a on pot arribar l'humor? De què podem fer comèdia i de què no? Una vegada més, Bye bye Kellermann resol aquesta situació d'una forma molt elegant i adequada. És veritat, és una comèdia irònica, però tot i així no oculta cap mena de maldat i tracta els personatges de la forma més humana possible.

En definitiva, Bye bye Kellermann sap molt bé com arribar al cor de la seva audiència, perquè com ressaltava Sophie Seitz, commissioning editor del film, “l'humor és capaç d'unir les persones.”

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —