-
Per EFE
Publicat el 20 de juliol 2022

La calor augmenta la sinistralitat laboral fins a un 10%, segons el Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Barcelona (CAATEEB), que indica que els sectors més afectats per accidents originats per les inclemències climàtiques són l'agricultura i la construcció.

Així consta en un informe elaborat per ISGlobal, en l'ha que participat el CAATEEB i en el que s'afirma que els accidents més habituals en agricultura i construcció són els cops de calor i les cremades.

Segons el CAATEEB, els accidents laborals originats per "actes insegurs" o "errors humans" augmenten significativament quan les temperatures superen els 28 graus.

Els aparelladors han afegit que això "es deu a les dificultats per descansar, a la disminució de la concentració, a l'augment de les distraccions i alentització en la capacitat de resposta causades per la calor", que també "agreuja les malalties derivades de problemes cardiovasculars i respiratoris, fins i tot les mentals".

En l'article, el Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Barcelona recull algunes dades publicades pel Centre Nacional d'Epidemiologia de l'Institut de Salut Carles III, dependent del Ministeri de Sanitat, que estima que només entre els dies 10 i 15 de juliol es van produir més de 300 defuncions atribuïdes a les altes temperatures.

Durant l'any 2021 s'estima que es van produir 1.298 morts per excés de temperatura a tota Espanya, el que suposa l'1,2% de la mortalitat registrada i es preveu que aquest percentatge pugui anar en augment a causa del canvi climàtic, ha afegit el col·legi professional.

El CAATEEB ha recordat, així mateix, que els episodis de temperatures estivals molt elevades han deixat de ser esdeveniments estranys per ser cada vegada més freqüents, més intensos i més perllongats, ja que en els últims 72 anys la temperatura a Catalunya ha pujat en 1,8 graus a causa del canvi climàtic.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —