[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per Redacció
Publicat el 10 de gener 2021

Les eleccions del 14 de febrer cada dia semblen més lluny. L'augment de contagis, de restriccions i de totes les derivades de la pandèmia fan pensar que fer les eleccions d'aquí a cinc setmanes sigui molt difícil. Ahir mateix la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins, va dir al programa FAQs de TV3 creu que no seria gens responsable mantenir la data del 14-F per celebrar les eleccions a Catalunya.

Campins va pronosticar que la situació epidemiològica seria, al febrer, "pitjor que l'actual". I va avisar del perill d'un "volum altíssim" de persones que anessin a votar presencialment, unes quantes de les quals, per estimació, infectades de Covid-19. "Implica unes interaccions que poden representar un problema de salut pública", va assenyalar.

A més, va alertar dels problemes amb què es trobaran les persones infectades i els seus contactes estrets. "Si el vot per correu acaba deu dies abans, hi haurà persones que no podran votar i perdran el seu dret de vot", ha recordat. En aquest sentit, Campins va insistir que és "poc factible" que es puguin celebrar uns comicis al febrer, garantint aquest dret.

​​​​​​​Porta oberta a un confinament total
​​​​​​​La cap de Medicina Preventiva, també va deixar la porta oberta a un confinament total. "Si els hospitals s'omplen, no hi haurà més remei", va lamentar. Campins va subratllar que en aquesta tercera onada arrenca amb xifres de 350 ingressats. "D'aquí a dues setmanes, l'increment podria ser d'unes 700 persones a l'UCI", va dir, afegint que s'hauran de posposar cirurgies programades, així com trasplantaments.

Campins va demanar, doncs, a la ciutadania, que no es relaxi amb l'arribada de la campanya de vacunació. "No tindrem immunitat de grup fins que no tinguem un 70% de persones vacunades. Això serà cap a l'octubre o novembre", va reblar.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —