Campins: "És molt més important la tercera dosi a gent gran i població de risc que vacunar els infants"
Campins: "És molt més important la tercera dosi a gent gran i població de risc que vacunar els infants"
Per ACN
Publicat el 28 de novembre 2021

La presidenta del Comitè Científic Assessor del Departament de Salut, la doctora Magda Campins, s'ha mostrat partidària de prioritzar la tercera dosi de la vacuna a gent gran i població de risc que no pas vacunar els infants d'entre 5 i 11 anys. "És molt més important avançar amb la vacunació dels ancians que dedicar recursos a vacunar els nens, que no pateixen de forma greu la malaltia i no ocuparan molts llits d'UCI. Per tant, cal posar ràpidament la tercera dosi als majors de 60 anys i al personal sanitari", ha comentat Campins aquest dissabte a Catalunya Ràdio. En paral·lel, la presidenta del Comitè Científic Assessor de Salut ha apressat a instaurar el certificat covid a restauració i gimnasos: "Com més dies ho retardem, pitjor". 

"Jo espero que dilluns pugui estar solucionada la incidència. M'ha sabut molt greu que les coses hagin anat malament perquè la tecnologia no hagi suportat l'allau de demandes de la ciutadania per descarregar el certificat", ha continuat Campins. "El Govern havia d'haver fet una previsió i, si no es podia aplicar el divendres després de l'aval del TSJC, haver esperat dos o tres dies i posar-se a punt a nivell informàtic", ha apuntat la també cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron. Sobre la nova variant òmicron, Campins ha alertat que es tracta d'una variant que té "pràcticament el doble de mutacions que la variant delta". 

"L'òmicron té unes 32 mutacions, i això ens preocupa perquè podria escapar de les vacunes", ha reconegut la cap de Medicina Preventiva de Vall d'Hebron.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —