-
-
Per EFE i ACN
Publicat el 06 de maig 2023

Carles III ha estat coronat com a rei d'Anglaterra en una solemne cerimònia celebrada aquest dissabte en l'Abadia de Westminster (Londres), a la qual ha assistit el fill petit del rei, Enric, però no la seva parella, Meghan Markle, ni els seus fills, Archie i Lilibet.

En el moment més important d'aquest acte protocol·lari, l'arquebisbe de Canterbury, Justin Welby, ha col·locat sobre el cap de Carles III la sumptuosa corona de Sant Eduard, del segle XVII.

Després de col·locar-li la corona, l'arquebisbe ha cridat a la congregació "Déu salvi al Rei", acte després del qual han sonat les trompetes.

Assegut a la cadira de roure de Sant Eduard, considerat el moble més antic del Regne Unit i col·locat sobre un pis de mosaic medieval, Carles III ha estat coronat després de rebre les diferents insígnies reals, que simbolitzen les responsabilitats com el cap d'Estat britànic fins al dia de la seva mort.

Al rei se li ha lliurat l'orbe del sobirà, que simbolitza el món; el ceptre amb creu, que representa el món cristià; i el ceptre del colom, símbol del paper espiritual del monarca.

Envoltat per una capa daurada, el cap de l'església d'Anglaterra li ha lliurat al rei el guant blanc del poder.

Finalment, Welby li ha col·locat la corona de Sant Eduard, feta d'or i decorada amb robins, ametistes, safirs, granat i topazis. Aquesta serà l'única vegada en la seva vida que el monarca la portarà.

Abans, el monarca ha estat ungit amb oli consagrat per l'arquebisbe de Canterbury, el ritu religiós més solemne de la litúrgia de la coronació, que requereix que el monarca estigui temporalment ocult al públic.

El sobirà ha estat vetllat per un panell de tela brodada amb motius d'àngels i un arbre amb 56 fulles que representen a cadascun dels països de la Mancomunitat Britànica de Nacions, beneïda en la Capella Real del Palau de St James fa una setmana.

Després de Carles, ha estat el torn de Camil·la, que també ha estat coronada com a reina d’Anglaterra. Prèviament, diversos militants del grup Republic han estat detinguts. Portaven pancartes contràries a la monarquia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —