Carlos Grangel: "És un petit miracle que una pel·lícula en stop-motion com 'Pinocho' guanyi un Oscar" - Diari de Barcelona

Triomf a Hollywood
Carlos Grangel: "És un petit miracle que una pel·lícula en stop-motion com 'Pinocho' guanyi un Oscar"
L'estudi barceloní va participar en el film d'animació de Guillermo del Toro
L'estudi barceloní Grangel Studios està de celebració: el film de Guillermo del Toro Pinocho, en què han participat juntament amb un equip de 300 persones de tot el món, s'ha emportat l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació. La distinció posa la cirereta a una carrera de fons de 40 anys d'aquest estudi ubicat a la Rambla Badal.
El dissenyador de personatges de l'empresa, Carlos Grangel, qualifica a l'ACN de "petit miracle" que una pel·lícula en stop-motion guanyi un Oscar. "Sempre som una mica prudents amb els premis, hem optat a diversos Oscars i no n'havíem guanyat cap. No ho podem controlar, els apreciem i estem contents, però la competició ens va gran", agraeix.
La cinta dona la volta al conte clàssic del ninot de fusta, que recupera la vida en un musical elaborat amb stop-motion, que Carlos Grangel ha definit com la tècnica "més artesanal, arcaica i tradicional que existeix". En aquest sentit, afirma que en ple segle XXI, quan els ordinadors "ho fan tot", que guanyi una cinta formada per un equip de 300 persones de món considera que és sorprenent.
Grangel posa en relleu que fan una feina "de molta qualitat" que requereix temps per donar sortida a un producte "molt artesanal". "Els dissenys de la pel·lícula estan fets sobre fusta", destaca.
Prudents amb els premis
Com a membres de l'Acadèmia de Hollywood —també són presents a l'Acadèmia de Cinema Català—, Carlos Grangel ha assegurat que ja tenien feta en vista a la gala, de manera que ha anat a dormir i no ha sabut que havien guanyat fins que ha començat a rebre missatges i trucades. "Sempre som una mica prudents, hem optat a diversos Oscars amb pel·lícules Hotel Transilvània, Madagascar, Spirit o Kung Fu Panda i mai l'havíem guanyat", concreta.
Al seu entendre, la d'aquesta nit era una competició entre companys de feina: "Són gent que coneixem i et veus en la tessitura de dir que guanyi el millor". En aquest sentit, es miren els premis des d'un punt de vista molt artístic i afirma que no els "lleven la son". "Nosaltres fem la nostra feina i la competició ens ve molt gran", argumenta.

