-
Per EFE
Publicat el 01 de juny 2022

El centre Casa SEAT de Barcelona inaugura una exposició interactiva per a commemorar l'impacte dels Jocs Olímpics (JJOO) de 1992 en la transformació i projecció al món de la capital catalana i per a establir un diàleg amb les noves generacions.

Els JJOO de Barcelona 92, en els quals es van bolcar la ciutadania, les autoritats i milers de voluntaris, van permetre transformar l'urbanisme de la ciutat, adequar l'accés a la mar, connectar i modernitzar barris fins llavors perifèrics i projectar al món la imatge de la ciutat que era Barcelona i la que volia ser en el futur.


La intenció de la comissària de l'exposició, Claudia Crego, és la de revisitar el moment històric "sense caure en la nostàlgia pel que va ocórrer fa ja 30 anys", sinó amb "una mirada lliure i en perspectiva".

Crego vol mostrar a les noves generacions que no van viure els JJOO "les inquietuds socials" que aquests van visibilitzar i "com va impulsar la ciutat i la imatge de Barcelona cap al món i cap a si mateixa en una època de llibertat i possibilitat d'expressió pública recent després de la dictadura".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —