Catalunya, la comunitat autònoma amb més denúncies per violació
Catalunya, la comunitat autònoma amb més denúncies per violació
Per EFE
Publicat el 07 de novembre 2021

Catalunya és, en termes absoluts, la comunitat amb un nombre més gran de denúncies per violació amb 462 fins al setembre, gairebé una de cada quatre de tot el país. Aquestes dades són extretes del balanç de criminalitat que aquesta setmana ha fet públic el Ministeri de l'Interior, que xifra en 12.638 els delictes sexuals denunciats i coneguts per les forces de seguretat entre gener i setembre, dels quals 1.601 van ser violacions.

Els delictes contra la indemnitat sexual han crescut a Espanya un 27%, una pujada que arriba al 30% si tan sols es tenen en compte les violacions o agressions amb penetració. Aquesta infracció penal ha incrementat a gairebé totes les autonomies, sobretot a Astúries, amb un 154,5%, seguida de Navarra (78,6%), Extremadura (75%) i Castella-la Manxa (74,2 %). Els únics descensos han estat Canàries (-6,8%) i Múrcia (-5,9%).

L'informe Interior destacava que "l'increment dels delictes contra la llibertat i indemnitat sexual ha de posar-se en relació amb les actives polítiques que han provocat més disposició de les víctimes a denunciar aquests delictes". D'aquesta manera, s'han reduït els "nivells d'infradenúncia" que poden existir en aquests delictes, segons ressalta el departament que dirigeix Fernando Grande-Marlaska.

Si es té en compte el total de delictes d'agressió sexual, només a Navarra i La Rioja s'ha registrat un descens del 5% i del 7,4%, respectivament. Els increments més grans en els fets denunciats es van produir a Cantàbria (56,1%), a Aragó (53,6%) i a la Comunitat Valenciana (41,5%).

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —