Catalunya és l'únic territori de l'Estat que suspén en competitivitat fiscal
Per Redacció
Publicat el 24 de setembre 2021

Catalunya és la comunitat on més impostos es paguen, tant per les rendes baixes, com les mitjanes i altes. Segons l'Índex Autonòmic de Competitivitat Fiscal (IACF), elaborat per la Tax Foundation i la Fundación para el Avance de la Libertad, Catalunya és l'únic territori de l'Estat que suspèn en competitivitat fiscal –obté una nota de 4,63 punts sobre 10-, seguida de l'Aragó i Astúries. A l'altra part del rànquing apareixen la Comunitat de Madrid i les províncies basques de Biscaia, Àlaba i Guipúscoa, on els impostos són més baixos. De fet, segons els càlculs de l'estudi, un contribuent català, solter i sense fills amb un sou de 30.000 euros anuals, paga 325 euros més anualment en IRPF que un de Madrid.

L'Índex Autonòmic de Competitivitat Fiscal per a Espanya permet als responsables polítics, a les empreses i als contribuents avaluar i mesurar com es comparen els sistemes fiscals de les autonomies. Aquest índex ha estat dissenyat per analitzar com les comunitats autònomes estructuren els seus sistemes fiscals. A més, serveix com a full de ruta perquè els polítics reformin els seus impostos i facin que les seves autonomies siguin més competitives i atractives per als empresaris i residents.

L'índex compara les 19 comunitats autònomes amb més de 60 variables en cinc àrees importants: l'impost sobre la renda individual, l'impost sobre la riquesa, l'impost sobre l'herència, els impostos sobre la transferència i el timbre, i altres impostos autonòmics. Combinant els resultats, es genera la classificació final. Catalunya, que té el doble d'impostos autonòmics en comparació amb la resta de comunitats autònomes, ocupa l'últim lloc en l'índex global. Catalunya té uns dels impostos sobre la renda individual, la riquesa i l'herència pitjor estructurats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —