-
Per Alba Bruch Serra , Janna Fontbona i Natàlia Pinyol Darder
Publicat el 18 de novembre 2023

Una “xoni de Castefa” amb un “cotxe tunejat” els obria les portes dins l’escena musical catalana. Després venia un “Rock & Roll” dins d’una postal des de “Tokyo” amb declaracions de “vull estar amb tu”. Dos anys més tard, una explosió feia sonar “En peu de guerra” fins que arribés l’alba. I tornaven de nou amb “diamants”. Cinc discos més tard i amb èxits que mouen més d’una generació, Els Catarres tornen més fort que mai amb un nou disc i quatre concerts repassant la seva trajectòria.

Aquest divendres a la matinada ha sortit a la llum Invencibles, el disc en què han donat una volta a les cançons més representatives de la seva carrera, gravant-les de nou. Aquest cop, però, ho fan de la mà d’artistes catalans reconeguts, com ara bé els clàssics Lluís Llach o Sopa de Cabra, o d’altres que comencen a fer-se un lloc dins el panorama de la música catalana, com són Stay Homas i Figa Flawas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Els Catarres (@elscatarres)

 

Durant les últimes setmanes ja havien anat deixant algunes pistes a les seves xarxes on es podia entreveure el número de total de cançons, de les 11 que té el disc, 10 són amb col·laboracions. Les cançons semblen fetes a mida amb cada cantant que els acompanya en la nova versió de les seves melodies. Algunes, fins i tot canviant la lletra, com la coneguda Jennifer, on han fet un ritme més modern adaptant-lo a l’estil dels Figa Flawas, i han passat de “Jo que penso que en Serrat sempre ha estat un traïdor, al meu cotxe només sona Lluis Llach; Jo que porto els Segadors com a politò del mòbil, la senyera al balcó” a “Jo que l'u d'octubre vaig defensar les urnes contra ‘piolines' i porres; Jo que porto l'estelada aquí tatuada i tiro barres amb el flow de Pompeu Fabra”.

Amb 4.800 entrades exhaurides des del juny, serà la setmana vinent, els dies 22, 23, 24 i 25 de novembre, quan Els Catarres tornaran a pujar a dalt de l’escenari de la Sala Apolo; una de les sales que “més bons records” els porta i que els “va marcar un abans i un després des d’aquell primer sold out de final de gira de Postals (2013)”. Ho faran tornant als estius en què recorrien tota Catalunya i a través de la posada en escena i l’escenografia, tota la sala viatjarà en el temps a aquelles gires.

Història en quatre nits

El tret de sortida serà amb el record d’un dels discos més emblemàtics del grup, Postals (2013), el dimecres 22 de novembre. El concert farà memòria d’aquells èxits que van publicar-se com un recull 12 postals amb els seus respectius èxits d’amors prohibits, cors trencats i destins llunyans, com Vull estar amb tu o Invencibles, entre les més conegudes Dijous 23, temes com En Peu de Guerra o Estels al Vent, pertanyents a l’àlbum publicat pel grup el 2015, seran els protagonistes de la nit.

Divendres faran memòria de totes aquelles cançons que els van fer tornar a ressonar als escenaris amb el disc publicat el 2018 de Tots Els Meus Principis. I l’últim concert de dissabte estarà dedicat al seu últim disc, publicat l’any passat. Diamants, amb la cançó més coneguda que porta per títol el mateix nom del disc. “Cada nit serà especial i única, però a cap ens oblidarem de les cançons més conegudes. Els incondicionals podreu gaudir de les quatre nits sense la sensació de repetir l’experiència”, expliquen Els Catarres a les seves xarxes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —