-
Per ACN
Publicat el 18 de setembre 2023

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) preveu que la conca del Segre pugui abandonar la situació d'emergència el 30 de setembre si les condicions de cara als pròxims dies són favorables, segons ha publicat a l'avançament quinzenal de l'informe mensual de sequera del setembre. Exposa que les reserves continuen sent baixes, però que "gràcies a la gestió" que s'ha fet, els embassaments del sistema Rialb-Oliana ja acumulen més aigua que la que tenien l'any passat per aquestes dates. Els dos embassaments estan al 20,1% de la seva capacitat conjunta, mentre que fa un any ben just passaven del 9%. Si el pronòstic es compleix, la CHE posarà punt final a l'estat d'emergència que la conca del Segre arrossega des del juny del 2022, fa 15 mesos.

Els embassaments de la conca del Segre de Rialb i Oliana estan actualment al 16,9% (68.336 hm³) i al 35,3% (29.720 hm³) de la seva capacitat, respectivament. Conjuntament, sumen 98.084 hectòmetres cúbics, mentre que l'any passat per aquestes dates les reserves no arribaven ni a la meitat i es quedaven amb 54.497 hm³. Mentre que la diferència a l'embassament d'Oliana és de poc més de 1.000 hectòmetres cúbics respecte al 2022, Rialb ha passat de 16.777 a 68.336 hm³.


La conca del Segre va entrar en estat d'emergència el juny del 2022 i deu mesos després, el 27 d'abril, la CHE va declarar-ne la situació d'excepcionalitat per sequera extraordinària. A finals d'abril els canals d'Urgell i Segarra Garrigues van tancar l'aixeta al regadiu en una decisió sense precedents, i es va limitar l'aigua als abastiments, granges i indústria. A finals de juny, la CHE va aprovar destinar unes reserves d'aigua extra de 50 hectòmetres cúbics per als regants, que van servir per salvar els fruiters a canvi de sacrificar els cultius de farratges i cereals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —