Colau
Per EFE
Publicat el 16 de febrer 2023

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que l'alcalde de Gaza li "havia demanat interrompre l'agermanament" amb Tel Aviv, ciutats amb què Barcelona havia signat el 1998 un acord d'amistat i cooperació a tres. Així ho ha assegurat Colau aquest dimecres a la tarda al programa 'Bàsics' de Betevé, on ha recordat que els agermanaments són competència de l'alcaldia i que han fet exactament el mateix que van fer amb Sant Petersburg després de la invasió russa d'Ucraïna.

Colau ha assegurat que Israel, el govern del qual ha definit com d'"extrema dreta", és un país que fa anys que "vulnera drets humans, incomplint el dret internacional i les resolucions de l'ONU".

Podeu veure la resposta de l'alcaldessa en aquest vídeo de l'entrevista (minut 23:20):L'alcaldessa també ha recordat que l'activista propalestí Salah Jamal, que ha defensat aquest dimecres la iniciativa ciutadana per trencar l'agermanament a la comissió de Presidència de l'Ajuntament, va estar present entre els signants de l'agermanament entre les tres ciutats, i que ha dit que no només “el context havia canviat a pitjor”, sinó que “no s'ha complert res”.

Sobre les acusacions d'antisemitisme, Colau ho ha negat un altre cop i ha assegurat que "defensem la llibertat religiosa", i que sempre combatran qualsevol mínima expressió d'odi contra els jueus.

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —