-
Per Max Navarro i Jaume Archiles
Publicat el 24 de gener 2023

Ada Colau ha assegurat que mantindrà la coalició amb el PSC, més enllà de la baixa de Collboni. La líder dels comuns no amaga la seva “perplexitat” pel “nerviosisme electoral” del socialista. Les funcions de l’extinent d’alcalde les assumirà Laia Bonet, número dos del PSC a l’ajuntament sense rebre el títol “per estalviar la despesa econòmica que suposaria”. Collboni, al seu torn, retreu que no sigui nomenada tinent d’alcalde.

Jaume Collboni va provar de trucar a Colau dilluns, sense èxit, i va decidir notificar-li la seva baixa del govern amb un breu missatge a les 7:45 del matí. L’alcaldessa no va poder atendre llavors al seu número dos, per una indisposició familiar. Segons Colau, la primera explicació que va rebre va ser a través dels mitjans de comunicació. Una notícia que també va agafar desprevinguts alguns dels membres del seu mateix partit segons afirma la líder de Barcelona En Comú.

L’alcaldessa de Barcelona ha aprofitat un espai a SERCatalunya aquest matí per respondre públicament el seu extinent d’alcalde i donar la seva versió. La marxa de Collboni és “personal”, afirma; “ell sabrà per què l’ha pres”. Colau ha volgut treure ferro a l’assumpte: “Crec que s’ha de mirar endavant, hi ha molta feina a fer”.

El líder municipal dels socialistes s’escuda en què marxa “tranquil·lament, amb la feina feta”, i sosté que “els grans projectes de ciutat ja estan tots fets”. En addició, esmenta que “treballarà per tornar, però com l’alcalde de Barcelona que lideri el canvi”. Ja fa mesos que Collboni va manifestar la seva voluntat de ser alcaldable per les pròximes eleccions municipals, que se celebren el diumenge 28 de maig. Tanmateix, el socialista no va deixar entreveure que abandonaria el consistori.  Segons en Jordi Martí Grau, 6è tinent d’alcalde, responsable d’àrea de Cultura i regidor de BComú vincula la decisió de Collboni als resultats d’una de les últimes enquestes publicades en relació amb les eleccions municipals:  ​​“Els nervis de la darrera enquesta publicada juguen males passades”, ha afirmat.

Les projeccions demoscòpiques que s’han publicat fins ara projecten una cursa a quatre bandes: Ada Colau (BCN en Comú), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Xavier Trias (Junts). De moment, el conjunt de les enquestes de les dues primeres setmanes de gener donaven al PSC 2,7 punts d’avantatge sobre Barcelona en Comú. ERC es manté en 3a posició i Junts en 4a. Segons la mitjana dels resultats, cap alcaldable podrà ser investit si no arriba a acords amb, com a mínim, dos partits més.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —