-
Per ACN
Publicat el 10 de setembre 2023

L'exalcaldessa de Barcelona i líder de BComú, Ada Colau, s'ha mostrat convençuda que l'Ajuntament guanyarà el recurs contra la sentència que ha revocat l'aprovació de l'eix verd de Consell de Cent i ha afirmat que darrera aquest procés hi ha interessos econòmics i ideològics que s'oposen al model de ciutat dels comuns. "El nostre govern ha tingut una guerra judicial sense precedents", ha valorat Colau en una entrevista a Catalunya Ràdio en què ha defensat la legalitat de tot el procediment. Alhora, ha recordat que aquesta superilla va impulsar-se conjuntament amb el PSC. Ha advertit a Jaume Collboni que van fer-lo alcalde "com a mal menor" amb "l'encàrrec" de formar un govern d'esquerres que donés continuïtat al model de futur iniciat.

Ada Colau ha assegurat que la sentència “no és un fet aïllat” perquè en els darrers anys el seu equip de govern ha estat víctima “d’una guerra judicial sense precedents” que mai s’havia viscut amb cap altre executiu i que respon a una qüestió merament ideològica. “Totes les causes s’han acabat arxivant”, ha recordat l’exbatlle que ha lamentat que hi hagi “uns poders econòmics amb uns interessos molt particulars” que no comparteixen el model de ciutat impulsat pels comuns. “Aquesta sentència va contra tot el sentit comú perquè l’obra ja està acabada i ha estat un èxit”, ha sentenciat.

Alhora, ha puntualitzat que les superilles de Barcelona i la transformació que s’ha dut a terme a la ciutat en aquest sentit han estat reconegudes a nivell internacional. Així mateix, ha considerat que l’oposició dels lobbies econòmics pot estan vinculada al fet que des de les olimpíades de 1992 no havia existit cap govern que defensés un model de futur “clar i valent” per a la capital catalana.

Colau ha reiterat la “professionalitat” de tot el cos tècnic de l’Ajuntament i ha recordat que el projecte va passar per tota una sèrie de processos legals reglats i que precisament existeixen per garantir la transparència dels procediments i “evitar cassos de corrupció urbanística com els que sí havien tingut lloc en el passat”.

Preguntada sobre si considera que seria convenient emetre una resposta conjunta amb el PSC per afrontar aquesta situació, ha recordat que la superilla de Consell de Cent és un projecte que els comuns van impulsar de forma conjunta amb els socialistes. Per tant, ha donat per fet “que el recurs s’interposarà, defensarà el bon nom dels tècnics municipals i també el projecte”.

Així mateix, ha avisat a Collboni que van fer-lo alcalde “per accident i com a mal menor” amb “l’encàrrec” que constituís un govern d’esquerres que donés continuïtat al model de futur iniciat en els mandats anteriors. “En els darrers mesos no he sentit que ells tinguin un model propi, així que entenc que donaran continuïtat al que hem impulsat des del primer moment”, ha comentat.

Colau també s’ha referit a la possibilitat d’abandonar el consistori en els propers sis mesos i ha dit que a hores d’ara no contempla aquesta opció. “La meva prioritat és acompanyar el grup municipal en la interlocució amb el PSC i ERC perquè tots dos són necessaris i la meva feina és fer el possible que aquests majoria d’esquerres doni lloc a un executiu fort i estable que doni continuïtat al model de transformació”, ha assenyalat.

Bonet critica l’urbanisme de “confrontació” de Colau

Per la seva banda, en una entrevista a RAC1, la tinenta d’alcaldia d'Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha defensat la legalitat del procediment que va dur-se a terme per tirar endavant l’anomenat eix verd de Consell de Cent i ha reiterat que el consistori recorrerà la sentència del jutjat contenciós-administratiu de Barcelona que ha revocat l'aprovació d’aquesta transformació urbanística.

Bonet s’ha mostrat molt crítica amb les polítiques urbanístiques promogudes pels dos executius liderats Colau i ha assegurat que el PSC és partidari d’un “urbanisme transformador i que avanci en les pacificacions” però que avanci des del diàleg. “En els dos passats mandats s’ha fet un urbanisme que confrontava i buscava contraposar models”, ha lamentat Bonet que ha dit que aquesta forma de procedir inevitablement condueix a situacions de judicialització i amb sentències “que diuen coses que no agraden”.

Preguntada sobre la possibilitat que l’experiència de Consell de Cent pugui replicar-se en d’altres transformacions com ara la de Via Laietana, ha dit que no hi ha comparació entre ambdues actuacions.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —