Colau insisteix que el plantejament d'Aena per ampliar l'aeroport no és "realista"
Per ACN
Publicat el 04 de juny 2021

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, insisteix que el plantejament d'Aena per ampliar l'aeroport del Prat no és "realista" i creu que la UE no el permetria perquè la tercera pista seria en un espai natural que té la "màxima" protecció europea. Així ho ha indicat en una entrevista a betevé en què també ha dit que el caràcter "d'ultimàtum" de la proposta d'Aena ha estat un error, si bé creu que l'error encara es pot "reparar".

L'alcaldessa ha reiterat a betevé que el plantejament d'Aena per a l'aeroport és "del segle passat". Amb tot, confia que és possible fer un millor aeroport ja que, segons ella, tots els actors implicats coincideixen que calen inversions, millorar la connectivitat de Barcelona i que les infraestructures siguin "eficients i sostenibles".

Per a Colau el que cal ara és asseure's i parlar de com es fan aquestes inversions però ja ha avisat que seria molt "antiquat" plantejar-s'ho com "arrasar amb una zona natural o no posar ni un euro". L'alcaldessa ha explicat que aquests dies ha parlat amb el president Pere Aragonès i comparteixen que cal una taula amb tots els actors implicats. Ella personalment hi assistirà i si vol també anar-hi el primer tinent Jaume Collboni "evidentment, hi pot ser".

Hermitage

Sobre l'opció d'un projecte alternatiu a l'Hermitage, Colau ha reiterat que hi ha molts actors interessats i veu molt "pertinent" l'interès del Liceu. "Hem de creure més en l'ecosistema que tenim a la ciutat i presentar la nostra cultura al món", ha dit. Alhora, ha tornat a qüestionar la proposta original de l'Hermitage, un projecte que "no era el que necessitava la ciutat".

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —