Colau
Per Gemma Sanz i Ferran Coll
Publicat el 24 de novembre 2022

Un dels temes que Ada Colau ha abordat en el seu pas pels Vermuts del Diari ha estat el model de ciutat que impulsa Barcelona, i ha remarcat que se’l compari constantment amb el model de Madrid. Si bé ha dit que mai entraria en una confrontació amb cap altra ciutat, ja que li semblava de “vella política”, s'ha esforçat a diferenciar les seves polítiques de les de la capital espanyola. 

L'alcaldessa de Barcelona ha confrontat les polítiques d’habitatge de les dues ciutats i ha criticat: “La senyora Ayuso col·labora amb l'especulació, mentre nosaltres la lluitem”. També ha aprofitat per denunciar la desigualtat en el tractament informatiu, ja que considera que el discurs d’Ayuso rep molta més projecció mediàtica que el seu, tot i que les dades no l’acompanyin.

Segons Colau, tot i que el model de ciutat madrileny s’ha categoritzat de pròsper econòmicament, en realitat és un afebliment de la inversió pública, causat en part per la reducció dels impostos a les persones de més ingressos, una “idea frívola i superficial”.

Ha afirmat que aquesta prosperitat és falsa i ha afegit: “Sorprèn que els mitjans li donin tant ressò al seu discurs”. I s'ha recolzat en les xifres, perquè “les dades d’atur a Barcelona són molt millors que les de la capital espanyola”. 


Preus del transport públic

L'any 2020 l’Ajuntament va canviar les tarifes del transport públic perquè els usuaris habituals poguessin gaudir d’un preu molt més assequible, cosa que Colau considera que s’ha de mantenir. A això se li han d’afegir les rebaixes de l’Estat que van començar el passat setembre. En aquest sentit, Colau espera que es mantingui la reducció del preu del transport públic i no que es congeli, com es planteja el Govern de la Generalitat, i desitja “que Esquerra Republicana no digui el mateix que Ayuso”.

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —