Ada Colau a la roda de premsa
Per ACN
Publicat el 18 de maig 2023

La cap de files de BComú, Ada Colau, ha vaticinat aquest dijous que si lidera el 28-M convencerà PSC i ERC de superar "vetos creuats". Ho ha dit en la roda de premsa de l'ACN preguntada per quin soci de govern prioritzarà tenint en compte els vetos. Segons Colau, en el passat ja ha demostrat que és capaç de superar-los i convèncer a les dues forces d'arribar a acords. Així, més enllà de quina formació estigui dins o fora del govern, ha assegurat que ella pot aconseguir un pacte en el qual participin tant PSC com ERC. També, sobre si es veu en un govern en minoria, ha assenyalat que Barcelona "necessita majories àmplies i progressistes per governar la ciutat". "La meva vocació és liderar aquest pacte d'esquerres", ha indicat.

"He demostrat amb els fets que si jo lidero soc capaç de fer acords amb el PSC i ERC", ha indicat Colau, que ha subratllat que en el mandat passat ha estat amb el PSC a dins del govern i amb ERC "com a principal soci estable" amb qui han aprovat tots els pressupostos i les principals transformacions de la ciutat. 

També, ha fet una crida a posar "la ciutat per davant" i ha indicat que la majoria més àmplia és la d'esquerres. "Estaria per veure en funció del vot de la ciutadania i els resultats de les formacions qui estaria dins de govern, o fora de govern o estarien totes les formacions a dins de govern", ha afirmat. Sigui com sigui, s'ha mostrat convençuda que pot aconseguir un pacte amb les dues formacions. 

Colau ha afegit que un cop hi hagi una proposta d'acord amb una altra formació l'equip municipal traslladarà la proposta a la base de BComú "com en ocasions anteriors". 

Preguntada per la possibilitat d'un govern en minoria si no aconsegueix acords, ha respost que Barcelona necessita "majories àmplies i progressistes" i un govern "el més estable possible". 

Sobre si intentarà optar a l'alcaldia encara que no quedi primera o si contempla l'opció de repartir-se l'alcaldia amb un altre candidat, Colau ha evitat concretar i s'ha limitat a reiterar que ella aspira a quedar la primera i ocupar l'alcaldia.

 

Text per Blanca Blay

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —