-
Per ACN
Publicat el 24 de gener 2023

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha deixat aquest dilluns el càrrec al govern municipal per centrar-se en la cursa per l'alcaldia, segons ha avançat SER Catalunya i ha confirmat el mateix Collboni en roda de premsa. La sortida del primer tinent d'alcaldia i responsable d'Economia del consistori no implica que la resta de regidors socialistes deixin el govern.

Laia Bonet, la substituta 

La fins ara tercera tinent d'alcalde de Barcelona, Laia Bonet, substituirà Jaume Collboni com a cap visible del PSC al govern municipal de la ciutat fins que finalitzi l'actual mandat.

Així ho ha anunciat el mateix Collboni en roda de premsa, en la qual ha oficialitzat la seva decisió de renunciar des d'aquest dilluns al seu càrrec de primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i al seu escó com a regidor, per poder dedicar-se de ple al seu repte com a candidat a l'alcaldia, en les eleccions del maig vinent.

Collboni ha explicat que la seva renúncia no implica la sortida del PSC del govern municipal en coalició amb els comuns, que lidera l'alcaldessa Ada Colau, per la qual cosa es mantindrà el "funcionament ordinari" de l'Ajuntament. El socialista ha asseverat que no ha pogut parlar per telèfon amb l'alcaldessa i, en conseqüència, li ha fet una comunicació per Whatsapp. Amb tot, espera tenir-hi una conversa "amb tranquil·litat" les pròximes hores.

La resta de regidors del PSC "seguiran fent el seu treball al govern municipal", ha explicat Collboni, que ha detallat que Laia Bonet assumirà les funcions que tenia ell fins ara, que "se sumaran a les seves competències actuals fins a la fi del mandat".

"Recuperar la millor Barcelona"

El fins ara primer tinent d'alcalde de la capital catalana ha assenyalat que vol iniciar un nou camí per construir una candidatura electoral "sòlida, il·lusionant i seriosa" amb l'objectiu d'obrir una nova etapa per "recuperar la millor Barcelona". L'alcaldable socialista ha afirmat que vol liderar "la majoria del canvi" i s'ha mostrat convençut que això li cal fer-ho "des de la màxima llibertat".

Durant l'atenció als periodistes, Collboni ha tret pit de la gestió feta des del govern i ha remarcat que les grans decisions del mandat ja s'han pres. S'ha referit al fet que s'hagin aprovat quatre pressupostos i també ha fet un balanç positiu de la situació econòmica de la ciutat. 

Crítiques dels partits

El seu anunci no ha trigat en rebre resposta. El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha acusat el candidat del PSC d'"oportunisme polític" i "electoralisme" per la seva decisió de "fugir" del govern municipal a pocs mesos de les eleccions. D'altra banda, el regidor de Presidència de Barcelona, Jordi Martí (BComú), ha criticat la renúncia i ha afirmat que la veu "del tot equivocada" i una "contradicció". Davant les crítiques, Collboni s'ha limitat a fer una crida a la calma. "Farem les coses ben fetes, per responsabilitat i respecte institucional", ha avisat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —