L'alcalde Jaume Collboni a l'inici del ple de cartipàs.
L'alcalde Jaume Collboni a l'inici del ple de cartipàs.
Per Redacció
Publicat el 01 de setembre 2023

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha deixat sense efecte la suspensió temporal de les relacions amb la capital d'Israel, Tel-Aviv, que havia decretat Ada Colau com a alcaldessa abans d'acabar el mandat. Així ho ha anunciat Pau Solanilla, comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de la Ciutat.

Segons ha explicat Solanilla, Collboni ha signat avui un decret d'alcaldia que aixeca la suspensió. La decisió, ha dit, s'ha pres per "endreçar" el posicionament de Barcelona, una ciutat que és "pont i diàleg" amb totes les ciutats de la Mediterrània i el món.

El comissionat ha assegurat que Tel-Aviv representa "el millor dels valors progressistes" d'Israel i ha assenyalat, alhora, que el compromís de Barcelona amb Palestina és "inequívoc". De fet, ha anunciat que el primer viatge de Collboni com a alcalde fora d'Europa serà a Palestina, on preveu anar abans que acabi l'any.

 

Els comuns acusen l'alcalde de plegar-se al lobby sionista

Barcelona en Comú ha acusat l'alcalde de plegar-se al "lobby sionista" en la represa de relacions amb Tel-Aviv. En un fil a la xarxa social X, l'antiga Twitter, el regidor dels comuns Marc Serra ha lamentat que Collboni hagi decidit "abraçar-se" a Israel "just quan l'Estat passa per la seva pitjor crisi democràtica". Alhora ha recordat que la suspensió es va fer "a proposta de milers de ciutadans, l'aval de quatre premis Nobel i mig centenar d'intel·lectuals" i que "segueix les tesis de les Nacions Unides sobre el conflicte".

Al fil, Serra subratlla que Israel està governat actualment per "la ultradreta", encara una reforma judicial "que es carrega la separació de poders" i viu "un augment de la violència contra la població palestina".

I sobre el viatge també anunciat avui de l'alcalde de Barcelona a Palestina, Serra opina: "Tant de bo no s'hagués precipitat i ho hagués fet abans". Així, afirma, s'hauria adonat, al seu parer que "amb la situació d'apartheid actual és impossible que ciutats palestines com Gaza vulguin agermanar-se amb qui els ataca".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —