Munió de periodistes envoltant la consellera Alba Vergés en una atenció a la premsa sobre la Covid-19 a Vilafranca del Penedès
Per ACN
Publicat el 03 de maig 2021

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha denunciat aquest dilluns que, durant el període de pandèmia, s'han agreujat i normalitzat pràctiques antidemocràtiques que limiten la llibertat de premsa i el dret a la informació dels ciutadans.

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, el Col·legi de Periodistes ha recordat que el periodisme és una "professió essencial i imprescindible en una democràcia, especialment en un moment com l'actual".

Per això, el Col·legi considera que "la pandèmia no pot ser una excusa per limitar rodes de premsa i entrevistes, ni per impedir l'accés dels periodistes a hospitals, escoles o camps de futbol, com desgraciadament està passant".

Així mateix, ha recordat que "limitar o vetar la premsa gràfica és un atemptat flagrant a la llibertat d'expressió i és censura, perquè els ciutadans tenen dret a veure què està passant sense el filtre de l'autoritat de torn".

El Col·legi de Periodistes també ha insistit que la pandèmia no ha d'impedir que es duguin a terme els canvis necessaris en els mitjans de comunicació públics i ha denunciat "el mercadeig en el repartiment de càrrecs".

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —