Guia Colors Sitges Queer Fest
Publicat el 30 de setembre 2021

La primera edició del festival Colors Sitges Queer Fest tindrà lloc del 29 de setembre al 3 d'octubre. Des de la perspectiva queer, l'Associació LGTBIQ+ i Colors Sitges Link porten a Sitges aquest festival cultural que reclama l'expressió lliure d'aquelles persones que entenen i experimenten la vida i l'art distintament d'allò que la societat ha establert com a normatiu i hegemònic. Amb l'eslògan "viu, crea, ama", es vol reivindicar un art diferent que fuig dels estereotips tradicionals. 

Durant aquests cinc dies, se celebraran una gran varietat d'esdeveniments culturals que van des d'exposicions d'art pictòric fins a laboratoris de dansa, el concurs Colors Queer Talent Show i molts més. La seu principal del festival serà el parc del Retiro, però les activitats es desplegaran per diferents instal·lacions de la ciutat. Entre ells, la Biblioteca Santiago Rusiñol, l'Escorxador, la galeria Art i Cafè, el Queenz Cabaret Restaurant i el Sitges Hotel Royal Rooms. 

Move to be different

El tret de sortida serà el laboratori de dansa i moviment organitzat per la Raffaella Gallo, el dia 29 de setembre de les 11 h a les 14 h, i de les 15 h a les 18 h a l'Escorxador de Sitges. A partir de la combinació de la dansa i el moviment amb l'espai, imatges, paraules i narració, l'objectiu final és l'elaboració d'una actuació oberta al públic. És una experiència que pretén expressar i manifestar el "ser diferent". La dansaterapeuta certificada i professora de Dansa Teràpia Aplicada a Torí (Itàlia) ve a Sitges expressament per oferir aquest taller. El preu és de 25 €.


Laboratori Dansa: Move to be different. (Colors Sitges Queer Fest)

Queer Varietés

El mateix dia a les 20 h es durà a terme un espectacle a Queenz Cabaret Restaurant amb els monòlegs teatrals de Dante Martín (El último trago), Carmina Soler (Pero es una mujer), l'actuació de Martin Lewton (¿Quién Soy?), la dansa contemporània Humanimal de la CIA sitgetana SitgesCreart (Silvia Cuesta i Jasanzo) i la música de Lionel Cross. El preu és de 6 €.


Queer Varietés. (Colors Sitges Queer Fest)

"Alta tecnología Travestí. ¡Que lo trans sea ley!"

El dijous 30 de setembre de les 18h a les 22h s'inaugurarà l'exposició “Alta tecnología Travestí. ¡Que lo trans sea ley!” i una visita al Neotravestisme de l'artista gràfic Rubén Antón. Aquests esdeveniments tindran lloc a la galeria Art i Cafè amb entrada lliure, però amb necessitat de reserva. 


Cartell de "Alta Tecnología Travestí. ¡Que lo trans sea ley!". (Colors Sitges Queer Fest)

Aquello que fuimos

A les 18.30 h del mateix dijous, l'escriptora veneçolana Martha Lovera presentarà en primícia la seva segona novel·la Aquello que fuimos (Ed. Egales). La presentació serà dirigida per l'escriptor sitgetà Nacho Zubizarreta i ocuparà la Biblioteca Santiago Rusiñol. L'entrada és gratuïta, però cal reservar plaça amb antelació.


Portada de "Aquello que fuimos" de Martha Lovera. (Colors Sitges Queer Fest)

KHAIREMERI Project, Queer intersections

Els Jardins de Beirut del Royal Rooms acolliran el divendres 1 d'octubre a les 19 h el concert KHAIREMERI Project, Queer intersection de la Christina Falcinella, acompanyada per Toni Sánchez que tocarà el baix i el piano. L'actuació presenta un recull personal de cançons transgènere i poesia de dones amb l'objectiu de donar protagonisme a la diferència i a allò que fuig de les classificacions convencionals de la perspectiva del món en femení. Es cantaran cançons de Safo, Billie Holiday i Tori Amos, d'entre altres moltes artistes. L'entrada funciona amb taquilla inversa, és a dir, l'espectador estableix el preu de l'entrada al final de l'espectacle. 


KHAIREMERI PROJECT, Queer Intersections. (Colors Sitges Queer Fest)

Ruta especial Sitges Queer

El 2 d'octubre, de les 11 h a les 13 h, els interessats i interessades podran participar en la ruta a peu pels carrers de Sitges dedicada a la reivindicació de la memòria històrica del col·lectiu LGTBIQ+ de la ciutat. El punt de trobada és la Porta del Cementiri de Sant Sebastià a Sitges i, en la seva durada, s'explicaran les vides de persones que han col·laborat en convertir Sitges en l'espai de llibertat, tolerància i creativitat que ha esdevingut. L'entrada costa 10 € i al final de la ruta s'oferirà una copa de cava. Es pot realitzar la ruta en anglès, castellà i català.


Cartell de la Ruta Especial Sitges Queer. (Colors Sitges Queer Fest)

Vermut literari i col·loqui “Literatura LGTBIQ+: ¿cuánto hemos cambiado?”

El mateix dissabte a les 12 h se celebrarà el concert i col·loqui “Literatura LGTBIQ+: ¿cuánto hemos cambiado?” amb la periodista Sandra Bravo (Todo eso que no sé cómo explicarle a mi madre. (Poli) amor, sexo y feminismo. Ed. Plan B), els escriptors i escriptores Pablo Wessling (Tres chicos buenos, ed. Roca), Martha Lovera (Eternamente en tus ojos, ed. Hebras de Tinta), Robert Monzonis (Amor de Iu, ed. Parcir) i Manuel Gerardo (El Revuelo de los insectos, ed. Egales). La música serà portada per la Dj. Pilar Cordero. El vermut serà oferit pel bar de tapas de Sitges El Cable. A més, La Boutique de la Premsa tindrà un stand de venda de llibres per tenir l'oportunitat que els autors signin i dediquin els llibres. Es durà a terme als Jardins de El Retiro i l'entrada és lliure, però cal reservar-la. 


Vermut literari i col·loqui. (Colors Sitges Queer Fest)

Cuentacuentos: "Ser o no ser"

El dissabte continua a les 17:15 h amb l'espectacle Cuentacuentos: "Ser o no ser" a mans de l'actriu Marta Marco. És un espectacle on es narraran, interpretaran i cantaran contes que reivindiquen la inclusió de la diferència. Es durà a terme als Jardins de El Retiro i l'entrada és gratuïta amb la possibilitat de taquilla inversa. 


L'actriu Marta Marco actuant. (Colors Sitges Queer Fest)

Jam Session Poètica i micro obert

El 2 d'octubre a les 18:30 h tindrà lloc al Queenz Music Bar una jam session poètica dels integrants del col·lectiu Aquelarre Poético: els rapsodes i poetes Adelaida Guasch, Elisa Lein, Ingrid Garasa, Santi Calleja i Trizas de Papel. Durant la jam session hi haurà 20 minuts de micròfon obert. L'accés a l'espectacle és gratuït, però cal reservar l'entrada prèviament. El pagament funciona amb el mètode de taquilla inversa. 


El poeta de Trizas de Papel. (Colors Sitges Queer Fest)

Flamenco Queer

El dissabte acaba la jornada a les 21:00 amb l'espectacle de Flamenco Queer. L'actuació presenta un flamenc queer, feminista, divergent i no binari. Barreja elements de drag i performance amb ball, cant i palmes presentant una nova versió d'aquest art, amb l'objectiu d'introduir noves temàtiques per cantar i per ballar que divergeixen del convencional. Temes com aquests són el VIH, el BDSM, el consentiment i la violència intragènere. El grup Flamenco Queer està actiu des del 2019 i va ser creat pel bailaor badaloní Rubén Heras i el guitarrista londinenc Jero Fereca. L'espectacle tindrà lloc als Jardins de El Retiro i el preu és de 12€. 


Rubén Heras i Jero Fereca a l'espectacle Flamenco Queer. (Colors Sitges Queer Fest)

Sessió matinal de curtmetratges LGTBIQ+

L'última jornada del festival s'inicia a les 11 hores amb la visualització de curtmetratges de temàtica LGTBIQ+ i internacionals per a tots els públics. La duració aproximada és d'una hora i al final de la projecció l'audiència podrà fer votacions de tres categories de curtmetratges. Es durà a terme al Cinema El Retiro. L'entrada és gratuïta, però cal reservar l'entrada. També hi ha l'opció de fer el pagament en taquilla inversa. 


Portada de la sessió de curtmetratges LGTBIQ+. (Colors Sitges Queer Fest)

Vermut de còmic i novel·la gràfica

A les 12 del diumenge s'organitzarà un vermut literari sobre "La novel·la gràfica i el còmic com a eines activistes" als Jardins de El Retiro. La moderació és a càrrec de la il·lustradora sitgetana Montse Casaoliva i hi participaran els dibuixants Sebas Martín (Mi novio, un virus y la madre que la parió) i Rocío Vidal (Machistadas/Sextories), l'autor Ian Bermúdez (Tránsito/Transitamos) i l'il·lustrador Carlos Cubeiro (Raros, radicales y rebeldes/Raras, radicales y rebeldes). L'ambientació musical la portarà la Dj. Pilar Cordero. El vermut serà oferit pel bar de tapes de Sitges El Cable. A més, La Boutique de la Premsa tindrà un stand de venda de llibres per tenir l'oportunitat que els autors signin i dediquin els llibres. L'entrada és gratuïta, però cal reservar-la. També hi ha l'opció de fer el pagament en taquilla inversa. 


Portada del vermut de còmic i novel·la gràfica. (Colors Sitges Queer Fest)

Colors Queer Talent Show

La primera edició del festival cultural queer de Sitges tancarà el 3 d'octubre a les 17.30 amb el concurs de talents queer als Jardins de El Retiro. El jurat estarà format per Jordi Milán (director de La Cubana), el Nacho Ruiz (director de gala Drag Queen de Sitges), la cantautora Lydia Ruiz (La Voz), el televisiu Pablo Wessling (OT), el cantant Hugo Marlo (La Voz) i la Pelos com a mestra de cerimònies. Hi participaran una gran varietat de promeses i cadascuna haurà preparat un número de 3 minuts i mig. A més, el jurat comptarà també amb el vot del públic. El preu de l'entrada és de 10 €.


Cartell del Colors Queer Talent Show. (Colors Sitges Queer Fest)

El Colors Sitges Queer Fest ha rebut el suport d'entitats com ara l'Ajuntament de Sitges, la Diputació de Barcelona, Sitges Pride, Sweet Life i molts d'altres. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —