-
Per Marc Cadafalch
Publicat el 11 de febrer 2024

La festa a Barcelona pot ser de moltes maneres, però des de fa poc, també pot ser amb música "d'alta fidelitat". El Cloud9 Soundsystem obria les portes de La Nau a les 20:00 del vespre. Dins la sala, quatre altaveus Klipsch dels anys setanta, una bola de discoteca, una taula de so de dos vinils i un sofà col·locat just al davant conformaven l'espai.

"El sofà és perquè la gent pugui seure d'esquena al DJ, així se li treu protagonisme", comentava Ricky Gamez, DJ i organitzador de la festa. A l'entrada un detall curiós: una taula amb amanida de pasta. Molta amanida de pasta. Tothom qui ve pot servir-se'n un plat, "fins que s'acabi!", deia Gamez. 

 

A poc a poc s'omplia la sala. La mitjana d'edat era clara: trenta-pocs. L'origen, no tant. L'anglès, el castellà i inclús el francès superaven el català que se sentia entre els quatre altaveus. Però l'idioma que guanyava per golejada no era cap d'aquests. Era la música.  

Fins aquí, podríem pensar que estàvem a una sala de festes corrent (tret de la taula amb amanida de pasta). Però tot canviava un cop et col·locaves al centre de l'espai. La música que s'emetia pels quatre altaveus (un a cada cantonada) creava una experiència immersiva que atrapava. Tancant els ulls, només calia un lleu esforç per imaginar que allò que sonava era música en directe. 

Els subwoofers estaven separats de l'altaveu per una fusta d'un metre, cosa que feia que per molt forta que estigués la música, la gent podia parlar amb tranquil·litat. Totes les cançons sonaven senceres, i és que si l'experiència ha de ser completa, que ho sigui del tot. Des de la salsa, el house, el jazz o la samba brasilera, es generava un ambient de caliu que no es pot trobar a cap discoteca. Un ambient que et permetia acabar la nit sense que et fessin mal les orelles.

"La primera cosa que es necessita per fer una cosa d'aquestes són amics", explicava Gamez. I al cap d'una estona, Xavi Casellas, propietari de la botiga Werner, explicava entre rialles que "es necessiten amics per muntar, però sobretot per desmuntar. I si en algun lloc he fet amics, és en aquestes festes".  

La festa avançava, i amb ella, l'expressió corporal. No era estrany veure algú, sol, traient a passejar els seus passos prohibits. I és que la sensació d'estar viatjant a través de la música i els instruments que els DJ punxaven era ben real. Si ho experimentes, no tornaràs a entrar a una discoteca convencional de la mateixa manera. 


Quin és l'origen d'aquest estil de festa? 

La festa que organitza Cloud9 Soundsystem és una recreació de les festes de l'escena audiòfila novaiorquesa i londinenca. Trobem l'origen a les festes anomenades 'by invitation only' i posteriorment 'The Loft', creades pel DJ David Mancuso a la dècada dels setanta a Nova York. Un estil de festa allunyat de l'escena nocturna comercial.

El projecte Cloud9 Soundsystem (l'expressió cloud9 és equivalent a "el setè cel") va començar el 2020, i s'ha consolidat com un dels pocs espais amb música HiFi de l'escena nocturna barcelonina.

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —