- podcasts -
Per Jordi Torrents Prat , Maria Vilalta Romero , Gonzalo Joaquín Rodríguez Bernal , Àlex Santos Roldán , Roland Sierra Enjuanes i Luca Furment
Publicat el 28 de gener 2023
Duració 15:06

La desafecció política s’ha d’entendre com un conglomerat de sentiments envers el cinisme polític i la manca de confiança que els ciutadans poden tenir cap a la política, els polítics i les mateixes institucions, però sentir una manca d’afecte no fa que es qüestioni el règim o el sistema polític. Aquest és un fenomen cada cop més present en les societats actuals, amb més polarització i més crisis econòmiques, socials i polítiques.

Estudis previs tant en el cas espanyol o llatinoamericà indiquen un efecte del nivell educatiu de les persones en la seva desafecció política. Un efecte que sembla, a priori, significatiu per la salut d'una democràcia.

Davant d’això, com es relaciona l’educació amb la desafecció política? Influeixen altres factors o fenòmens a l’hora d’explicar aquesta desafecció? Existeixen els mateixos nivells de desafecció en tots els països i en tots els estrats socials?

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —