- podcasts -
Per Paula Lameiro , Pol Lloberas , Bru Domingo , Abril Montero i Jordi Torrent Fradera
Publicat el 22 de novembre 2023

Parlem de salut mental, un tema molt candent avui dia, sobretot entre els joves. És per això que avui s’ha presentat la col·laboració entre la Fundació Joia i el Diari de Barcelona en el marc del programa Ocell de Foc a la Universitat Pompeu Fabra, on s’ha parlat de salut mental i malestar emocional entre els joves. El DdB forma part del programa al nucli de Sant Martí.

Ocell de Foc és un projecte que té l'objectiu d'oferir atenció a joves d'entre 16 i 30 anys amb problemes de salut mental, però també treballa en la prevenció. La iniciativa té un abast nacional, i es col·labora amb diferents organitzacions per millorar l’autonomia personal dels joves i facilitar la construcció d'una vida independent i de qualitat.

Hem parlat amb en Jordi Formiguera, coordinador del projecte, per a què pugui explicar-nos-ho directament. Fa 15 anys que treballa en l'àmbit de la salut mental a la Fundació Joia i actualment és Cap d'Àrea d'Inserció Laboral de Joves de l'entitat.A la xerrada també s’ha pogut comptar amb la presència de dues psicòlogues, Maria de Juan-Creix i Irene Dacal, que han introduït algunes de les qüestions més problemàtiques a través de casos reals. Hem mantingut una conversa elles de la fundació Joia per acabar de concretar els punts que han mencionat a la presentació del programa Ocell de Foc. 

El problema de l’esgotament mental entre els joves és estructural perquè vivim en una societat on “el problema universitari és estructural” i “molts cops venim esgotats d’estudis previs”. Com podem fer per intentar prevenir el burn-out i tirar endavant per sortir de l’estat de “viure en mode automàtic”? Les professionals han compartit la seva visió a través del nostre pòdcast.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —