Festival
Per Redacció
Publicat el 01 de desembre 2022

El Festival de Cine i Drets Humans de Barcelona arriba a la seva 19a edició com al més antic del país, organitzat per la societat civil. Compta actualment amb la programació més gran de pel·lícules sobre els drets humans sent referència entre els festivals d'aquesta temàtica en l'àmbit mundial. El festival, que està dirigit per Toni Navarro, director també d'aquest esdeveniment a Nova York, anuncia una programació presencial formada per més d'una quarantena de títols que seran projectats de l'1 al 10 de desembre als Cinemes Maldà de 18:00 h a 22:00 h, al cor del barri gòtic de la ciutat de Barcelona.

La pel·lícula Ithaka inaugura avui el festival essent la seva première al país, dirigida pel germà de Julian Assange, Ben Lawrence, el documental segueix la punyent història sobre el conegut activista i periodista Julian Assange i la lluita per alliberar-lo. L'estrena compta amb la participació presencial de la dona de Julian Assange, Stella Morris, i el germà d'aquest coproductor de la pel·lícula, Adrián Devant.

També es projectarà l'òpera prima de l'actor i director Juan Diego Botto, En los márgenes, i el film documental Qatargate: the secrets of the World Cup, que dona a conèixer els secrets de l'adjudicació del Mundial de futbol a Qatar.


 


 

El dilluns 5 de desembre l'oscaritzat Marcel Mettelsiefen presenta en persona la pel·lícula In her hands basada en la vida de la primera alcaldessa més jove de l'Afganistan, Zarifa Ghafari. I entre el 4 i el 9 de desembre tindrà lloc un Fòrum Internacional de Drets Humans on participarà Carine Kanimba, que va sobreviure al genocidi de Ruanda i que reclama l'alliberament del seu pare adoptiu, Paul Rusesabagina, protagonista de la pel·lícula Hotel Ruanda i que actualment es troba empresonat.

El festival ha rebut més de 1.500 pel·lícules de directors de nombroses nacionalitats. Les seccions oficials en les quals entraran en competició són: Millor Llargmetratge, Millor Curtmetratge de Ficció, Millor Curtmetratge Documental, Millor Fotografia, Millor Direcció d'Art, Millor Guió, Millor Pel·lícula Catalana i Millor Pel·lícula Mediambiental. La selecció de les peces guanyadores serà a través de la sentència del jurat participant durant el festival format per professionals del sector audiovisual.

Fòrum Internacional de Drets Humans 

La programació cinematogràfica i el lliurament dels premis de drets humans, com és habitual, es complementarà amb el Fòrum Internacional de Drets Humans de Barcelona, entre els dies 4 i 9 de desembre de 12:00 h a 14:00 h a Cotxeres de Sants de Barcelona, moderat per Mia Hoa Lee, productora, directora, guionista i actriu. 

Durant el Fòrum Internacional de Drets Humans, es comptarà amb la participació de l'activista Carine Kanimba, activista mundialment coneguda que va sobreviure al genocidi de Rwanda gràcies al seu pare adoptiu, Paul Rusesabagina i la història de la qual es retrata a la famosa pel·lícula Hotel Ruanda del director Terry George (2004) nominada a l'Oscar. Paul Rusesabagina protagonista de la pel·lícula es troba actualment empresonat i la seva filla està apel·lant a la solidaritat internacional per al seu alliberament.

Tota la informació sobre la programació es pot trobar a la seva pàgina web.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —